Paula și Ovi, locul 3 la Eurovision 2010. Ce le poate aduce această clasare și cum au evoluat „prieteniile” României

Redactor:
Diana Popescu
Nu mai e un secret nici pentru extratereștri: la Eurovision, rezultatele depind atât de calitatea piesei participante și a intepretării, cât și de relațiile pe care le au statele din care provin concurenții.

Topul 5 al participărilor românești laEurovision

Din fericire, loculobținut de Paula și Ovi nu reprezintă operformanță singulară în istoria participărilor noastre laEurovision. Iată, în cele ce urmează, topul 5 al clasărilorromânești în competiția continentală:

• Paula Seling și Ovi -locul 3, ediția 2010 (cu piesa „Playing with Fire”)

• Luminița Anghel șiSISTEM – locul 3 , ediția 2005 (cu piesa „Let Me Try”)

• Mihai Trăistariu -locul 4, ediția 2006 (cu piesa „Tornero”)

• Monica Anghel șiMarcel Pavel – locul 9, ediția 2002 (cu piesa „Tell Me Why”)

• Nicola – locul 10,ediția 2003 (cu piesa „Don’t Break My Heart”)

INFOPLUS:

Cineeste Lena, câștigătoarea de anul acesta

Puștoaica de 19 ani (împliniți cu 6 zile înaintea finalei de laOslo) se numește, oficial, Lena Meyer – Landrut. Originară dinHanovra, solista are mai multe legături de familie cu politicadecât cu zona muzicală: bunicul ei, Andreas Meyer – Landrut, a fostambasadorul Germaniei în Uniunea Sovietică, în anii ’80. Lena aluat în copilărie lecții de dans: a început cu baletul clasic,trecând ulterior la stiluri moderne, inclusiv jazz și hip hop. N-astudiat niciodată canto, totuși s-a încris la competiția în urmacăreia era aleasă piesa Germaniei pentru Eurovision 2010. Din 4.500de pretendenți, a ajuns printre cei 20 de finaliști aiemisiunii-concurs „Steaua noastră pentru Oslo”. După cea dintâievoluție, a fost considerată principala favorită. Dacă, până înfinală, a interpretat coveruri după piese ale unor muzicienigermani sau din afara țării, în ultimul act al înfruntării a cântattrei piese compuse special pentru acest moment. Una dintre ele,”Satellite”, compusă de americanca Julie Frost și danezul JohnGordon, a fost desemnată să reprezinte Germania la Oslo, în cazulîn care Lena câștigă pe plan național. Lena a declarat că nu s-ahotărât dacă să aleagă o carieră în muzică sau una în actorie.”N-am obsesia de a face muzică toată viața”, a completatadolescenta.

Nu mai e un secret nici pentru extratereștri: la Eurovision,rezultatele depind atât de calitatea piesei participante și aintepretării, cât și de relațiile pe care le au statele din careprovin concurenții. Vecinii, prietenii, partenerii economici,aliații din războaie, vorbitorii de graiuri asemănătoare, toțiși-au învățat perfect lecția și acționează în consecință: îșiacordă conștiincioși voturi, ediție după ediție.

Ca „țară mică, plină de umor”, România nu poate, în mod normal,emite pretenții de a obține voturi de peste tot din Europa. La celedintâi participări, ne-am trezit în coada clasamentului, indiferentde cât de grozave ni s-au părut melodiile alese pentru showulinternațional. Apoi, cu răbdare și diplomație, odată intrați încircuit, am ajuns să putem conta pe ajutorul țărilor cu care avemafinități.

Ne bazăm, deci, an de an, pe „coechipierii strategici”tradiționali: Moldova nu ne dezamăgește niciodată, fiind unfurnizor constant de puncte (au fost, de altfel, singurii de lacare am obținut 12 anul acesta). De câțiva ani încoace, Spania sealătură țărilor care ne sporesc totalul, datorită comunitățiiromânești numeroase de acolo. Grecia, Rusia și Israelul s-au mainumărat, de-a lungul vremii, printre cei pe care ne putem baza, învreme ce frații noștri întru latinitate din Hexagon ne-au dezamăgitîn repetate rânduri. La fel și vecinii bulgari, cărora le sporimprodusul intern brut, invadându-le vară de vară litoralul.(Francezii și bulgarii n-au catadicsit să ne acorde vreun punctnici la ediția 2010).

Exodul forței de muncă românești n-a rămas fără urmări nici laEurovision: anulacesta am primit voturi de la Irlanda și Portugalia, ba chiardinspre Marea Britanie.

Ceea ce face diferența între o piesă oarecare și una cu impactla public se regăsește, însă, în voturile acordate de state cu caren-avem cine știe ce legături. S-a întâmplat la participările luiMihai Trăisatriu și a echipei Lumința Anghel – SISTEM. S-aîntâmplat și sâmbătă seară, când „Playing with Fire” a adunatpuncte și de la Danemarca, Islanda, Elveția, Letonia, Suedia,Lituania ori Olanda.

Sfatullui Trăistariu

Mihai Tristariu, românul care a acumulat cele mai multe punctela Eurovision, a profitat din plin de succesul hitului „Tornero”.S-a vorbit chiar despre un total de 2,5 milioane de euro, care arfi intrat în contul solistului după aventura din 2006, de la Atena.”Eu am avut mare baftă cu Lordi, finlandezii care au câștigat înanul respectiv. Erau o trupă la care mulți au apreciat numaimăștile, iar melodia lor a fost contestată în toată Europa.Radiourile au simțit, însă, nevoia să difuzeze o piesă de laEurovision, așa că s-au oprit la cântecul meu. A fost ascultat în29 de țări, și-n ziua de azi mai primesc drepturi de autor de peurma lui. Sume destul de consistente, o dată la câteva luni. Amsemnat contracte cu case de discuri din 15 țări, așa că, automat,ce scot în România ajunge și acolo. Mi-am asigurat astfel o anumităcontinuitate, o frecvență a concertelor. Sfatul meu pentru Paula șiOvi este să facă la fel. Dacă vine vreo ofertă, un contract, chiarși fără bani în avans, să o studieze și – dacă e cazul – s-oaccepte, măcar pentru promovare. Să lase de la ei, să fie dispușisă facă și compromisuri, și-ar face un bine. Să fie deștepți și săspeculeze orice oportunitate, locul 3 de anul acesta le-ar puteaaduce mari beneficii”…..(Citește mai departe în paginaurmătoare)

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide