Pesta porcină africană continuă să facă ravagii în Galați: Peste 300 de animale vor fi ucise, după ce a fost descoperit un nou focar

Redactor:
Corespondenti
Pesta porcină africană continuă să facă ravagii în Galați: Peste 300 de animale vor fi ucise, după ce a fost descoperit un nou focar
Autoritățile din Galați anunță apariția unui nou focar de pestă porcină, în satul Tălpigi. Peste 300 de animale vor fi eutanasiate.

Potrivit Prefecturii Galați, focarul de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, arată Prefectura Galați.

La Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă sâmbătă.

În această vară, în județul Galați au fost eutanasiați peste 500 de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel național, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 județe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) și Giurgiu (108).

Inchide