• Publicat:
Știri

Petre Daea și-a adăugat în garderobă o blană de oaie, papuci din piele de miel, șosete și o căciulă tricoloră. VIDEO

Detalii în articol

Petre Daea a deschis, sâmbătă, la Cluj-Napoca, o nouă etapă din caravana „Alege oaia”, fiind așteptat cu pâine și sare la Expo Transilvania, unde a vizitat standurile cu produse alimentare, degustând palincă, brânză de Năsal, telemea de oaie, pastramă de oaie dar și sarmale din carte de oaie.

Ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii dar și-a și cumpărat mai multe produse, cum ar fi o blană de oaie, pentru care a plătit 300 de lei, o pereche de papuci de casă, care au costat 50 de lei dar i s-a făcut o reducere de 10 lei, o pereche de șosete și o căciulă tricoloră din lână, la prețul de 60 de lei, un borcan de dulceață de coacăze și merișoare, cu 12 lei, dar și o pungă cu lavandă, pe care a plătit 15 lei. El a primit cadou și o bâtă de cioban din partea unui fermier.

„Am luat această căciulă cu tricolorul pentru că îmi este drag, și cearceaful l-aș face tricolor și perna, am în suflet tricolorul”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX cât a avut bugetul pentru cumpărăturile din caravana „Alege oaia” de la Cluj-Napoca, Daea a răspuns că bugetul său este „sufletul” și că la fiecare eveniment de acest gen la care participă cumpără câte ceva de la producători, în semn de respect față de munca acestora.

Unul dintre fermieri i-a cerut să candideze la Președinție, spunându-i că țăranii sunt cu el și îl vor vota, dar Daea a replicat că va rămâne să se ocupe de agricultură, domeniu pe care îl cunoaște cel mai bine.

„Lăsați-mă să gust orice glumă și să rămân cu picioarele pe pământ, sunt un inginer agronom care dorește să își pună sufletul și pregătirea într-un domeniu unde mă aflu. Lăsați-mă să am grijă de acest domeniu, eu mă frământ doar pentru domeniul pe care îl am astăzi în gestiune și voi rămâne lângă brazdă, lângă țăran”, a spus ministrul Agriculturii.

În timpul vizitei, lui Petre Daea i s-a dedicat și cântecul popular „Ciobănaș cu 300 de oi”.

„Vizita de la Cluj-Napoca a fost impresionantă, am văzut un entuziasm formidabil față de acest program și îi felicit pe fermieri și pe crescătorii de oi. Pe zi ce trece, crește nivelul caravanei > și trebuie să valorificăm acest entuziasm. Oameni sunt harnici, fermierii știu ce au de făcut, noi trebuie să îi sprijinim. Nu trebuie să rămânem doar la promovare cu acest program, ci în spate trebuie creat un lanț, puncte de sacrificare, puncte de prezentare, locuri unde crescătorii de ovine să vină cu produsele și să le valorifice, pentru că dacă sunt mulți intermediari, unii se lăcomesc, fiecare vrea să câștige, iar cel care pierde sunt producătorul și consumatorul. Nu este bine acest lucru. Să nu fim lacomi, iar producătorii nu sunt”, a spus Petre Daea

Ministrul Agriculturii a fost însoțit de reprezentanți ai instituțiilor județene din domeniul agriculturii, de parlamentari și primari PSD, de prefectul Clujului.

 

Tags:
Inchide