Maria Manoliu
23.04.2012
Știri

Piața Charles de Gaulle devine din august șantier pentru un PASAJ SUBTERAN și O PARCARE cu 603 locuri: VEZI AICI PREZENTAREA VIDEO A PROIECTULUI

Piața Charles de Gaulle devine din august șantier pentru un PASAJ SUBTERAN și O PARCARE cu 603 locuri: VEZI AICI PREZENTAREA VIDEO A PROIECTULUI
Piața Charles de Gaulle din Capitală devine șantier din august. În zonă, Primăria Capitalei intenționează să construiască un pasaj subteran și o parcare tot subterană de 603 locuri.

Piața Charles de Gaulle din Capitală devine șantier dinaugust. În zonă, Primăria Capitalei intenționeazăsă construiască un pasaj subteran și oparcare tot subterană de 603 locuri. Deocamdatămunicipalitatea caută o firmă vătaf care să supervizeze lucrărilede construcții.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul guvernamental delicitații, Primăria Capitalei caută un consultant care să-i ofereservicii de „supervizare și asistență tehnică” de un million deeuro pentru realizarea Pasajului rutier subteran de la PiațaCharles de Gaulle. Valoarea estimată a contractului poate ajunge șila 1,5 milioane euro dacă se constată că vor fi necesare lucrărisuplimentare.

Pasajul de la PiațaCharles de Gaulle – o investiție de 58 milioane deeuro

Pentru pasajul subteran de la Piața Charles de Gaulle, ConsiliulGeneral al Municipiului București a aprobat o investiție de 58 demilioane de euro. Pasajul va avea o lungime de 1392 de metri și vafi construit pe direcția Bulevardul Aviatorilor. Acesta va avea orampă în partea de sud lungă 318 metri, una în partea de nord de298 de metri, și va fi acoperit pe o suprafață de 778 metri.Practic vor fi două pasaje, câte unul pentru fiecare sens, care vorfi construite de o parte și de cealaltă a stației și galeriei demetrou. Pentru fiecare sens, lățimea pasajului va fi de 8 metri,vor exista două benzi benzi de circulație și trotuare de jumătatede metru. În partea centrală, trotuarul se poate lăți și la 2, 5metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea vareconfigure și accesul la stația de metrou Aviatorilor, situață înpartea de Nord a Pieței Charles de Gaulle.

603 locuri de parcaresub Piața Charles de Gaulle

Lângă viitorul pasaj rutier de la Piața Piața Charles de Gaulle,Primăria Capitalei va construi o parcare subterană de 603 locuri.Potrivit reprezentanților municipalității, lucrările de construcțievor începe în august iar accesul în parcare se va face atât dinviitorul pasaj subteran, cât și de pe străzile Constantin Prezan șiCalea Dorobanților. Parcarea va fi construită pe trei niveluri, vaavea 603 locuri și va costa va costa 44,9 milioane de euro. Laprimul nivel se va amenaja și o galerie comercială. Lucrarea vaavea trei niveluri, dintre care primul va fi amenajat ca galeriecomercială. Lucrările de construcții vor dura trei ani iar unsingur loc de parcare va fi construit cu 74.550 de euro.

Inchide