PIAȚA UNIVERSITĂȚII, ziua a 11-a. Protestatele s-au încheiat. 400 de oameni au manifestat în București, iar 3.000 în întreaga țară

Proteste în București, ziua a unsprezecea. 400 de oameni s-au aflat în Piața Universității. Spre deosebire de ziua de ieri, astăzi au avut loc mai multe violențe, din cauza unui banner pe care scria "CONSTANTINESCU=ILIESCU=BĂSESCU". Oamenii s-au luat la bătaie, s-au rupt câteva pancarte, dar spiritele s-au calmat după câteva minute.

Proteste în București, ziua a unsprezecea. 400 de oameni s-au aflat în Piața Universității. Spre deosebire de ziua de ieri, astăzi au avut loc mai multe violențe, din cauza unui banner pe care scria „CONSTANTINESCU=ILIESCU=BĂSESCU”. Oamenii s-au luat la bătaie, s-au rupt câteva pancarte, dar spiritele s-au calmat după câteva minute.

UPDATE 23.20 Cu aproximativ 40 de minute înainte de miezul nopții, manifestanții din Piața Universității au încetat protestele. Spre deosebire de serile precedente, cei adunați luni seara în zona de manifestație au fost mai puțini.

UPDATE 23.10 Protestul spontan de la Piața Universității a continuat și luni, pentru a unsprezecea seară la rând câteva sute de oameni adunându-se în piață și scandând împotriva clasei politice în general și a actualei puteri în special, în ciuda deciziei premierului de a demite ministrul de Externe.

UPDATE 22:55 Aproximativ 1.000 de membri ai Sanitas București vor participa, marți, la mitingul anunțat de cadrele militare în Capitală, sindicaliștii din sănătate urmând să stabilească dacă vor organiza în perioada următoare un miting propriu, a anunțat, luni, vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi.

UPDATE 22.45 În București, majoritatea jandarmilor s-au retras, în Piața Universității mai sunt doar câteva zeci de manifestanți.

UPDATE 22.00 Potrivit corespondentului gândul în Piața Universității, Marian Sultănoiu, la această oră în Piața Universității, mai sunt aproximativ 250 de protestatari.

UPDATE 21.43 Demisiile unor parlamentari nu duc la anticipate, ci la organizarea de parțiale.

UPDATE 21.31 Aproximativ o sută de constănțeni au continuat și luni protestele în fața Prefecturii, solicitând demisia președintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc și organizarea de alegeri anticipate.

UPDATE 21.29 Aproximativ 150 de persoane au strigat, luni seară, la sediul PDL din Târgu Mureș, „Boc, Boc, Boc, demisia pe loc”, „Hoții” și „Băsescu, dacă-ți pasă, demisia pe masă”, în cadrul unui miting neautorizat care a durat circa două ore.

UPDATE 21.28 Aproximativ 150 de persoane, printre care și câțiva monarhiști, au protestat, luni seară, la Timișoara, în timp ce la Oradea au ieșit în stradă în jur de 80 de persoane, mitingurile încheindu-se fără incidente.

UPDATE 21.01 În Piața Universității a venit să își exprime sprijinul pentru protestatari și un militar, îmbrăcat în uniformă. El le-a spus protestatarilor că este alături de ei și că „sunt români și în Poliție și în Jandarmerie”. El a precizat că, în ziua în care Raed Arafat a fost demis, a scris pe contul său de Facebook: „Raed Arafat este un erou”. CITEȘTE ÎN CONTINUARE MANIFESTUL LOCOTENENTULUI ALEXANDRU GHEORGHE.

UPDATE 20.48 Manifestanții din Piața Universității primesc gratis ceai de fructe, pentru a se încălzi.

UPDATE 20.34 Aproximativ o sută de persoane au protestat, luni, pentru a zecea zi consecutiv, în centrul municipiului Ploiești, manifestații scandând lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale și solicitând demisia președintelui Traian Băsescu și organizarea de alegeri anticipate.

UPDATE 20.32 Peste 500 de persoane au protestat, luni, în fața Prefecturii Olt din municipiul Slatina, cerând demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului, o acțiune similară, la care au participat aproximativ 70 de oameni, având loc și la Craiova.

UPDATE 20.29 Peste 50 persoane au protestat, luni seară, timp de două ore, în Piața Civică din municipiul Vaslui, ei aprinzând lumânări pe piedestalul statuii lui Ștefan cel Mare, cu mesajul „Acești ciocoi nenorociți au băgat mulți în mormânt”.

UPDATE 20.26 Un bărbat a fost scos de jandarmi, luni seară, dintre cele câteva zeci de persoane care protestau în fața Palatului Administrativ din Suceava, după ce i-a acuzat pe manifestanți că primesc băutură de la liberali.

UPDATE 20.14 Peste 200 de arădeni au participat și luni seară la un miting în fața Primăriei, care a fost a noua manifestație de acest fel de la debutul protestelor, cei prezenți scandând împotriva puterii și că vor presă liberă. Participanții au avut unele pancarte noi, precum „Băse, dă-te prins!” sau „Ăsta nu e președinte că de șapte ani ne minte” și au scandat „Băse și cu finul lui (Gheorghe Falcă – n.r.) să se ducă dracului!” sau „Falcă nu mai spânzura, va veni și ziua ta!”.

UPDATE 20.01 Protestatarii din Piață au scandat „Cu Baconschi nu se face primăvară”.

UPDATE 20.00 O persoană în vârstă care protestează, luni seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, a fost îmbrâncită și scoasă din mulțimea nemulțumiților după ce a acuzat câțiva tineri prezenți la miting că ar fi plătiți de PDL.

UPDATE 19.58 În Piața Universității s-au strâns 400 de persoane. Conform Jandarmeriei, s-au înregistrat trei plângeri legate de furturi.

UPDATE 19.53 Un mesaj clar din partea protestatarilor legat de alegeri.

UPDATE 19.51 Protestatarii au afișat un mesaj pentru Regele Mihai.

UPDATE 19.34 Peste 500 de persoane au protestat, luni, în fața Prefecturii Olt din municipiul Slatina, cerând demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului, o acțiune similară, la care au participat aproximativ 70 de oameni, având loc și la Craiova.

UPDATE 19.30 Un bărbat a fost scos de jandarmi, luni seară, dintre cele câteva zeci de persoane care protestau în fața Palatului Administrativ din Suceava, după ce i-a acuzat pe manifestanți că primesc băutură de la liberali.

UPDATE 19.29 În timpul îmbrâncelii, mai multe pancarte au fost distruse. De asemenea, telefonul unui reporter ar fi fost furat.

UPDATE 19.26 Peste o sută de persoane participă, luni seară, la acțiuni de protest care se desfășoară în mai multe orașe din județul Alba, manifestanții cerând demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului.

UPDATE 19.24 Peste o sută de cornuri cu ciocolată au fost împărțite, luni seară, copiilor și pensionarilor care participă la acțiunea de protest din municipiul Sibiu, organizatorii mitingului declarând că este vorba despre „o donație” de la o persoană care a dorit să rămână anonimă.

UPDATE 19.18 Aproape 3.000 de oameni protestează, luni seară, în București și în alte localități din toată țara pentru a unsprezecea zi consecutiv, numărul protestatarilor din Piața Universității ajungând la aproximativ 300, a declarat purtătorul de cuvânt de la MAI, Marius Militaru.

UPDATE 19.14 Protestatarii s-au luat la bătaie după ce mai mulți oameni i-au comparat pe Victor Ponta, Crin Antonescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu cu Traian Băsescu. Tensiunile au escaladat de la un banner pe care scria „ILIESCU=CONSTANTINESCU=BĂSESCU”. Mai mulți oameni, probabil susținători ai opoziției, s-au enervat când au văzut acest banner. „Victor Ponta și Crin Antonescu sunt alături de noi. Să arunci cu vorbe urâte în Crin Antonescu e inadmisibil!”, a explicat unul dintre protestatari. Au fost câteva îmbrânceli, dar acum spiritele s-au calmat.

UPDATE 18.59 Protestul din Piața Universității continuă luni seară, pentru a unsprezecea zi consecutiv, la manifestație aflându-se aproximativ 250 de persoane, conform MAI. Protestatarii scandează, ca și în zilele precedente, lozinci împotriva clasei politice în general și a actualei conduceri în special.

UPDATE 18.57 Protestul de la Brașov, din Piața Sfatului, s-a încheiat fără incidente. Au participat aproximativ 150 de persoane care au scandat, „fără chef”, lozinci împotriva președintelui, a premierului și a Guvernului. Mâine, începând cu ora 16, la Brașov va avea loc un miting autorizat al USL, la care sunt așteptați 2.000 de oameni.

UPDATE 18.53 Aproximativ o sută de persoane au protestat, luni, în Piața Victoriei din Deva și peste o sută la Bistrița, unde oamenii au afișat inclusiv o pancartă pe care scria că fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a ajuns „vierme”.

UPDATE 18.33 Un bărbat din localitatea Lancrăm, județul Alba, „a spânzurat”, luni, pe fațada casei în care locuiește, un manechin îmbrăcat în marinar, lângă care a așezat o cruce pe care a scris numele președintelui Traian Băsescu și pe cel al premierului Emil Boc.

UPDATE 17.51 Prefectul de Arad, Călin Bibarț, a recuperat din Piața Revoluției, locul de desfășurare a protestelor din municipiu, o coală cu mesajul „Bibarț, va veni și ziua ta, în pădure vei pleca și lupul te va mânca! Vai și amar de pușca ta!”, spunând că l-a înrămat și că îl va premia pe autor. Mesajul destinat prefectului Călin Bibarț este scris pe o coală de hârtie în format A3 și a rămas abandonat în fața Primăriei Arad, din Piața Revoluției.

UPDATE 17.41 Unii protestatari susțin că sunt în Piața Universității deja de zece ore.

UPDATE 17.20 În Piața Universității sunt în acest moment 500 de oameni. Unii protestatari consideră că demiterea lui Baconschi este o simplă manipulare și că acesta a fost pur și simplu „aruncat în cușca leilor”. Oamenii consideră că scuzele exprimate de Emil Boc astăzi sunt tardive. „Nu vrem alegeri comasate și fraudate, ci anticipate”, spune unul dintre protestatari.

UPDATE 17.06 În Piața Universității au apărut deja pancartele cu mesaj amuzante.

UPDATE 17.00 20 de oameni s-au strâns să protesteze în Piața Sfatului din Brașov, potrivit corespondentului gândul, Adrian Popescu.

UPDATE 16:47 Filosoful Andrei Cornea a comentat, pentru gândul, protestele din Capitală: „Mie mi se pare că e, într-o măsură substanțială, un fenomen mediatic”.

UPDATE 16.33 Șapte persoane care au spart un magazin din Piața Unirii, în timpul protestelor din noaptea de 15 spre 16 ianuarie, și au furat telefoane mobile și accesorii în valoare de 25.000 de lei au fost identificate, jumătate din prejudiciu fiind recuperat, a anunțat, luni, Poliția Capitalei. VEZI AICI PRIMELE IMAGINI CU JAFUL.

UPDATE 16.20 Aproximativ 500 de profesori au protestat, luni, în fața Prefecturii Dâmbovița, plecând în marș de la sediul sindicatului FSLI Dâmbovița până în Piața Tricolorului din Târgoviște, unde au scandat împotriva președintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc și a ministrului Daniel Funeriu.

UPDATE 16.19 Peste 250 de persoane, membri ai sindicatelor Sanitas și ale cadrelor didactice, dar și activiști care sunt împotriva proiectului minier de la Roșia Montană pichetează sediul Prefecturii Cluj, luni după-amiază, scandând „Jos Guvernul” și „Jos Băsescu”.


ZIUA A ZECEA DE PROTESTE

ZIUA A NOUA DE PROTESTE

ZIUA A OPTA DE PROTESTE

ZIUA A ȘAPTEA DE PROTESTE

ZIUA A ȘASEA DE PROTESTE

ZIUA A CINCEA DE PROTESTE

ZIUA A PATRA DE PROTESTE

ZIUA A TREIA DE PROTESTE

ZIUA A DOUA DE PROTESTE

PRIMA ZI DE PROTESTE

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Andra trece prin clipe de coșmar! Aurora și Săndel Mihai, testați pozitiv cu COVID-19: „A...
×
Inchide