Plan de reformă în Educație: elevii ar putea intra în școli doar pe bază de CARTELE MAGNETICE, iar ora de lectură poate redeveni obligatorie

Plan de reformă în Educație: elevii ar putea intra în școli doar pe bază de CARTELE MAGNETICE, iar ora de lectură poate redeveni obligatorie
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 21:03

După rezultatele slabe de la Bacalaureat 2011, ministerulEducației plănuiește ca, de la toamnă, să introducă unelemodificări în învățământul preuniversitar, pentru a reduceabsenteismul școlar, dar și pentru a îmbunătăți „parcursul”elevilor spre Bacalaureat. Printre acestea se numără accesulelevilor în școli pe bază de cartelă magnetică sau introducereaunei ore de lectură obligatorie în programa școlară. MinisterulEducației are în lucru 67 de acte normative care ar urma să intreîn vigoare până la 1 septembrie. Această dată „va însemna oschimbare la față a întregului sistem de învățământpreuniversitar”, a spus secretarul de stat al MinisteruluiEducației, Oana Badea.

„Se discută introducerea în școli a unui sistem care săînregistreze ora la care a intrat elevul și ora la care iese,astfel încât se va ști exact cine nu a venit și cine a intrat (înșcoală)”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, la o întâlnirecu inspectorii școlari care a avut loc la Suceava și la care aparticipat și ministrul Daniel Funeriu.

Surse din conducerea Ministerului Educației au confirmat pentrugândul că sistemul deacces cu cartelă magnetică a fost prezentat la această întâlnire cuinspectorii școlari de către un informatician al Liceului „OctavianGoga” din Miercurea Ciuc, acolo unde sistemul este deja funcțional.Schimbarea nu ar fi stabilită încă pentru luna septembrie, însăOana Badea le-a spus inspectorilor că „este important să ne gândim”la schimbarea respectivă.

Reintroducerea orei de lectură obligatorie în clasele I-VIIIeste însă o măsură care va fi luată de la toamnă. „De la anul,reintroducem ora de lectură obligatorie în învățământul I-VIII.Revenim la ceea ce era bun și ceea ce se construia efectiv în zonacompetențelor elevilor noștri”, a spus secretarul de stat OanaBadea.

De asemenea, Ministerul Educației urmărește „două direcții delucru pentru a îmbunătăți parcursul elevilor înainteaBacalaureatului”, a mai anunțat Oana Badea la Suceava.

„Se vor lua măsuri cu privire la eliminarea supraevaluării laclasă, lucru care denatura imaginea viitorului examen și măsuripentru un control asupra absențelor. Se urmărește întărirearesursei umane cu care elevii vor lucra. Veți observa, dupăpublicarea modificărilor aduse metodologiei, că la catedre vorputea ajunge mai ales titulari și suplinitori calificați, care aufost validați de concursurile naționale”, a declarat OanaBadea.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
CEA MAI BUNĂ veste a momentului! Anunțul venit astăzi, 29 noiembrie: Nu avem motive de...
Bătaie între două vedete TV din România. Totul s-a întâmplat la baie. Poliția și ambulanța...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...