POVESTEA CAMPIONILOR MONDIALI CARE CÂȘTIGĂ 1.500 DE LEI PE LUNĂ

Redactor:
Adrian Macarie
POVESTEA CAMPIONILOR MONDIALI CARE CÂȘTIGĂ 1.500 DE LEI PE LUNĂ
Acum mai bine de o lună, la Campionatele Europene de kaiac-canoe, România câștiga o medalie de aur și una de bronz prin echipajul Dumitrescu - Mihalachi. Imediat după această performanță, celor doi li s-a prezis un viitor strălucit

Acum mai bine de o lună, la Campionatele Europene dekaiac-canoe, România câștiga o medalie de aur și una de bronz prinechipajul Dumitrescu – Mihalachi. Imediat după această performanță,celor doi li s-a prezis un viitor strălucit. Iar cel care îi lăudaera un nume cu greutate în sportul românesc: Ivan Patzaichin.

„Băieții au lucrat și cu mine și au fost campioni europeni lacampionatele de tineret. Mihalachi e unul din sportivii aduși demine din Republica Moldova, am cerut să i se facă cetățenie. Măbucur foarte mult pentru ei. Aveam o echipă foarte bună atunci cânderam antrenor și erau oarecum de așteptat aceste rezultate. Măbucur că am lăsat în urma mea niște băieți talentați. Sunt sportivitineri și atât Dumitrescu, cât și Mihalachi sunt foarteconștiincioși și ambițioși. Sunt sportivi capabili de rezultatefoarte bune în continuare”, anticipa Patzaichin, iar Mondialele dela Poznan i-au dat dreptate. Două medalii de aur pentru AlexandruDumitrescu și Victor Mihalachi, iar sportul din România primește ogură de oxigen într-un moment în care criza financiară îl loveștedin plin.

Elisabeta Lipă: „Nu cred că ministrul Funeriu are curajsă le reducă premiile”

Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi, campionii mondiali dela Poznan, sunt cei mai fericiți sportivi dinamoviști, în acestmoment, crede Elisabeta Lipă, dar și ea, ca președinte la CSDinamo, are cu ce se lăuda. „Vorbim despre medaliile astea cadespre cele șapte minuni ale lumii”, spune Elisabeta Lipă, care avorbit cu cei doi campioni mondiali și are vești foarte bune pentruei. „Nici nu-și dau seama ce au realizat, atât de bucuroși sunt”, adeclarat, pentru Gândul, Elisabeta Lipă, „dar este normal, având învedere vârsta lor, faptul că sunt la început de carieră”.

În privința recompenselor, Elisabeta Lipă promite să fie foartegeneroasă și așteaptă aceeași generozitate din parteaguvernanților. „Normal că așteaptă și ei o recompensă, pentru că aumuncit enorm, și sunt convins că vor fi mulțumiți. În ceea ce măprivește, lucrurile sunt foarte clare. Pe lângă premiile în bani,unul dintre ei o să fie înaintat în grad, celălalt va fi angajat,pentru că, dacă nici acum nu-l angajez, când are două medalii deaur la Mondiale, nu văd când să o mai fac”.

Mihalachi, sportivul adus în România din Republica Moldova, estecel care va fi angajat la Dinamo și, în funcție de studii, se vadecide și postul său. „Nu știu exact ce studii are Mihalachi, dareste prea mic ca să fi terminat o facultate”, spune președintele CSDinamo, „așa că, foarte probabil, o să fie angajat cu cel mai micgrad, cel de agent. Dar chiar și-așa va avea un salariu cam de1.500 de lei și cred că este în regulă”.
Un aur mondial, mai puțin de 10.000 de euro

Pe lângă angajare și înaintare în grad, cei doi vor primi unpremiu de la Agenția Națională pentru Tineret și Sport care, încifre, înseamnă 40.000 de lei, puțin sub 10.000 de euro. „Un aurmondial este 20.000 de lei, premiu care ar trebui dublat, adică40.000 de lei. După ce ministerul acordă această sumă, noi, cei dela club, plătim jumătate. Abia aștept să văd și ce premiu va daagenția pentru sport ca să dăm și noi recompensa noastră. Dar nicinu se pune problema ca ele să fie reduse. După ce că avem câtevamedalii pe an, să le mai fie și tăiate premiile? Exclus. Vreaupremii întregi pentru acești sportivi și aș vrea să văd eu că arecuraj ministrul Funeriu să nu le dubleze premiile, așa cum prevedelegea. De altfel, nici nu este o prevedere legală, ci doar un ordinintern și nu cred că are valoare de lege”.

La un calcul sumar, cei doi sportivi ar trebui să primească celpuțin 120.000 de lei fiecare, pentru cele două medalii de aur de laMondiale, o recompensă decentă pentru cât au muncit. „Sper să-șiprimească premiile neatinse pentru că, să fim sinceri, la cât aumuncit băieții ăștia, actualele recompense nu mi se par atât demari. Dar sunt binevenite și poate că acum vor reuși guvernanțiisă-și dea seama cât de important este sportul și de ce este bine săinvestim în el. Nu există un ambasador mai bun, oricât ar căutaei”.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Pe Cristian Boureanu l-au ajuns problemele vârstei. Unde a fost surprins fostul soț al Valentinei...
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
S-a aflat secretul! De ce evită Lidl o anumită zonă geografică din România. Nu e...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide