Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie din SUA, noi imagini din pandemie: „Sorina refuză să mai vorbească românește”

Redactor:
Florentina Dinu

Un cunoscut caz de adopție a ultimilor ani din România are un final fericit. Imaginile cu o fetiță care își strigă neputința în fața adulților, au uimit pe toată lumea anul trecut. În prezent, Sorina este mai fericită că oricând, iar din imagini se poate observa chipul surâzător,  trecut de atâtea ori prin clipe dificile.

După scandalul mediatizat anul trecut, în care se observă răspunsul unui copil la procedurile și lipsa de emoție din partea autorităților române, Sorina se află în SUA, alături de familia sa, fiind readoptată.

Astfel, Sorina a dobândit un certificat de naștere american, la fel ca un copil născut în SUA, potrivit unui interviu exclusiv acordat pentru Spotmedia.

Momentul de adopție a fost unul memorabil. Mama Sorinei: ”Momentul acela ne-a fost furat în România”

Mama adoptivă a Sorinei spune că readoptarea a fost un moment de bucurie, moment furat in România

”După toată nebunia prin care am trecut, am readoptat-o și aici în America, că să aibă și toate actele americane, dar și momentul de bucurie, când spune judecătorul: ’ești adoptat!’ Momentul acela ne-a fost furat în România. N-am vrut s-o privăm de el”, spune Ramona Săcărin, mama Sorinei.

Foto: spotmedia.ro

Atașamentul față de cei care i-au adus o rază de lumina în viață au făcut-o pe Sorina să-i numească părințiîncă din clasa a II-a, cuvinte rostite cu tot dragul.

Deși în urmă cu un an nu știa limba engleză, nici măcar vocabularul limbii române nu era dezvoltat suficient, Sorina i-a uimit pe cei din jur cu evoluția sa, vorbind și limba spaniolă.  Imediat ce a început clasa a III-a, primul lucru pe care l-a spus a fost acela că este cea mai bună din clasă .

Fericirea se poate vedea în ochi, când își povestește noua viață: ”E un copil fericit, care zâmbește nu doar cu gura, ci mai ales cu ochii, când își povestește noua viață și experiențele”

 

Foto: spotmedia.ro

O urmă a trecutului domină în viața Sorinei, fiind refuzul de a vorbi limba natală și de a vizita România. Întrebată dacă vrea să viziteze România, Sorina a răspuns că nu își dorește acest lucru.

Sorina: „Nu vreau în România”/ Mama Sorinei:”România nu a avut prea multe de oferit”

”Trăiește în prezent, este conectată la tot ce i se întâmplă. Pe măsură ce va crește va trece la sentimente mai bune, o să viziteze România și o va vedea și din altă perspectivă. Deocamdată,  pentru ea România nu a avut prea multe de oferit și atunci are această reacție de adversitate. Sper să ajungă la sentimentele pe care le avem noi față de România”.

Mama Sorinei: ”Copilul nostru, când este întrebat dacă sunt frați, spune că el e cel adoptat, nu Sorina”

Avocatul care a ajutat-o pe Sorina  în procedura de readopție, Jamie, are o poveste extrem de asemănătoare cu a Sorinei, iar ceea ce e de remarcat este că sora acestuia spunea, în copilărie, că ea este cea adoptată. La fel face și fratele Sorinei Săcărin .

”A fost el însuși adoptat de o familie care avea o fetiță și un băiețel biologici, la fel că Sorina este mai închis la culoare decât frații lui. Erau mici, mergeau împreună la magazin și când erau întrebați dacă sunt frați, sora lui Jamie spunea că ea e adoptată. Așa face și copilul nostru cel mic, spune că el e adoptat, nu Sorina”, spune mama acesteia.

Prima călătorie cu pașaport american a făcut-o în Republica Dominicană, la Punta Cană, unde a înotat cu delfinii.

 

Foto: spotmedia.ro

 

Perspectiva asupra viitorului era umbrită de problemele din jur, însă în prezent Sorina își schimbă cariera în fiecare săptămână . Fiind întrebată ce vrea să devină, când a ajuns în SUA, Sorina a răspuns că nu vrea să facă nimic.

”Nimic”, mi-a zis. ”Acum râde când își aduce aminte. Își schimbă ’cariera’ în fiecare săptămână”.

Foto: spotmedia.ro

Momentul aplicării deciziei judecătorești a uimit o întreagă țară, anul trecut

Abandonată și crescută în familia unor asistenți maternali, poliția și procurorii au venit, anul trecut,  să o ia din casa în care a trăit șapte ani, aplicând o decizie judecătorească definitivă de a fi dată spre adopție unei familii de români stabiliți in SUA. Intervenția autorităților a fost criticată la vremea respectivă ca fiind una dură.

După ce a fost refuzată de o familie pentru a fi dată spre adopție, o altă familie din SUA s-a hotărât să facă acest pas. Însă, asistenta maternală, deși nu mai avea dreptul asupra fetei, nu intenționa să renunțe la ea și nu a pregătit-o în acest sens.

 

Imaginile care au șocat România

 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide