PRECIZĂRI. Raed Arafat face anunțul: Vor urma și alte măsuri de relaxare! „Numărul cazurilor este stabil. Per ansamblu suntem într-o scădere”

Redactor:
Gandul
PRECIZĂRI. Raed Arafat face anunțul: Vor urma și alte măsuri de relaxare! „Numărul cazurilor este stabil. Per ansamblu suntem într-o scădere”
Raed Arafat, șeful DSU, anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Raed Arafat este optimist și anunță că vor urma, cu certitudine, măsuri de relaxare suplimentare, după 1-2 iunie.

„De la 1-2 iunie vor fi aplicate”, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. Acesta a mai spus că România nu mai are creșteri la nivel de cazuri noi, dar situația va fi monitorizată în continuare.

Raed Arafat a confirmat, la Antena 3, că vor urma măsuri de relaxare de la 1-2 iunie, în condițiile în care nu există o creștere semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus!

Raed Arafat anunță noi măsuri de relaxare: „Vom analiza, vom vedea și alte țări…”

„Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control”, a spus Arafat.

„Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi, n.r.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU, vorbe grele pentru cei care nu respectă distanțarea socială în starea de alertă

La mijlocul lunii trecute, șeful DSU, Raed Arafat, a avut cuvinte grele pentru cei care, după ieșirea din starea de urgență, au socotit să facă „bășcălie” și iau în „batjocură și la mișto” situații periculoase, precum cea privind răspândirea Covid-19.

„Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat, într-o intervenție la TVR.

Inchide