Premieră în justiție: DNA, sub coordonarea Laurei Codruța Kovesi, se ocupă de confiscarea averii lui Dan Voiculescu

Redactor:
Mihaela Stoica
Premieră în justiție: DNA, sub coordonarea Laurei Codruța Kovesi, se ocupă de confiscarea averii lui Dan Voiculescu
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va coordona confiscarea averii lui Dan Voiculescu și a celorlalți inculpați în dosarul privatizării ICA.

Instanța a decis vineri confiscarea proprietăților puse sub sechestru și aflate pe numele lui Dan Voiculescu și a celorlalți inculpați.

Instanța a mai dispus recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro. Acțiunile deținute de Dan Voiculescu la ICA și donate fiicelor lui vor fi confiscate. Totodată, instanța a mai decis și confiscarea specială a 3,5 milioane de dolari de la Dan Voiculescu și confiscarea extinsă din conturile sale și de la firmele la care este acționar, inclsuiv offshore-urile dinj afara țării. Sediul posturilor Antena și cel al grupului de firme Grivco vor fi, de asemenea, confiscate.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel București.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentință, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Inchide