Premierul, șoseaua de 9 km și „proiecturile” sale: „Unde-s miniștrii, în puii mei”

Premierul, șoseaua de 9 km și „proiecturile sale: „Unde-s miniștrii, în puii mei
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 19:17

Acesta s-a urcat la volanul unei Dacia Duster împreună cuministrul Transporturilor și Infrastructurii, Radu Berceanu, și aupus pe bordul mașinii un pahar cu apă. Cei doi, însoțiți de presăși SPP, au pornit să testeze calitatea lucrărilor.

La final, premierul Emil Boc s-a declarat mulțumit de calitateadrumului. „Sunt mulțumit. Nu s-a vărsat nicio picătură din pahar.La fel testam calitatea drumurilor și pe vremea când eram primar alClujului și drumurile pe care le-am testat în acest fel sunt buneși acum”, a afirmat premierul, potrivit Mediafax.

Gafe de premier

Foarte relaxat, primul ministru „și-a dat drumul la gură” și afăcut mai multe gafe. Într-o declarație dată jurnaliștilor, acestaa folosit greșit cuvântul „proiecte”, transformându-l în”proiecturi”. Și asta nu a fost tot. Emil Boc și-a pierdutminiștrii la Lugoj și s-a exprimat în mod plastic: „Unde-sminiștrii, în puii mei”, a exclamat premierul.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre Dacia Duster,premierul a răspuns: „Este o mașină silențioasă, prietenoasă, bună.Recomand tuturor românilor să o cumpere”, a spus Boc.

Lucrările la acest drum de 9,6 kilometri au început în martie2008 și, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuriși Poduri Timișoara, au fost finalizate la termen.

Costul centurii ocolitoare a Lugojului este de 27,7 milioane deeuro, banii fiind asigurați de Uniunea Europeană și GuvernulRomâniei.

Fond special pentru exproprieri

Premierul Emil Boc a afirmat că statul nu își mai permite săsusțină financiar costurile exproprierilor de terenuri pentruconstrucția de drumuri, motiv pentru care a cerut Guvernului săînființeze un fond special pentru acest domeniu.

„Vom lucra la un fond pe care trebuie să îl concepem cu privirela banii necesari exproprierilor. Din banii bugetului nu vom puteasusține la nesfârșit exproprierile, care sunt extrem decostisitoare”, a afirmat Boc, care a dat ca exemplu centuraLugojului, unde statul a plătit 3,4 milioane de euro pentruexproprierea terenurilor.

Premierul mai spune că din acest motiv a cerut „responsabililor”din Guvern să gândească un fond destinat exclusiv exproprierilor deterenuri pentru lucrările de infrastructură și pentru confinanțareaproiectelor europene.

„Din punctul meu de vedere România nu va avea resursele necesarestrict din buget pentru a acoperi costurile de miliarde de euro aleexproprierilor pentru autostrăzi, centuri ocolitoare și altelucrări de infrastructură națională. De aceea am cerutresponsabililor din Guvern să gândească un fond separat pentruinfrastructură, adică un fond care să adune resursele financiare șibanii respectivi să fie folosiți numai pentru exproprierile dininfrastructură și cofinanțarea proiectelor europene”, a mai afirmatpremierul.

El a dat ca exemplu vânzarea pachetului minoritar de acțiuni pecare statul îl deține la diverse întreprinderi, banii urmând să fiefolosiți pentru exproprierile de terenuri și pentru cofinanțareaproiectelor europene.

„De exemplu, toți banii care vor rezulta din vânzarea acțiunilorminoritare ale statului, pe care proces l-am derulat, acei bani vorfi utilizați numai pentru cofinanțarea proiectelor europene șipentru exproprierile în infrastructură”, a spus Boc.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile cu apropriaţii: "Este trist să...
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBĂ TOTALĂ de la Alexandru Rafila! Ar trebui SĂ NU MAI VORBIM de certificatul verde
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...