Presa străină relatează despre rezultatul primului tur al scrutinului prezidențial din România

Redactor:
Mihai Draghici
Presa străină relatează despre rezultatul primului tur al scrutinului prezidențial din România
Presa internațională relatează despre rezultatul primului tur al scrutinului prezidențial din România, notând că pe primul loc se clasează, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, președintele în funcție, Klaus Iohannis.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al scrutinului prezidențial și se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieșirea de la urne”, scrie agenția Bloomberg.

„România a organizat alegeri prezidențiale / Candidatul pro-UE este preferat”, titrează agenția Associated Press.

„Sondajele efectuate la ieșirea de la urne în România arată că președintele în funcție, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dancilă”, relatează Deutsche Welle.

„Iohannis pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidențial din România”, titrează agenția de presă Reuters.

„România: președintele în funcție, proeuropeanul Iohannis, pe primul loc, cu un avans larg, în primul tur al scrutinului prezidențial”, notează agenția de presă Belga și postul RTBF.

„Alegeri prezidențiale în România: Klaus Iohannis se clasează în fața Vioricăi Dăncilă”, conform sondajelor exit-poll”, titrează cotidianul italian la Repubblica.

„Președintele în funcție, Klaus Iohannis, se va întâlni în turul doi al scrutinului prezidențial cu fostul prim-ministru Viorica Dănicilă”, relatează ediția în limba italiană a postului Euronews.

„Klaus Iohannis are un avans clar”, titrează publicația germană Süddeutsche Zeitung.

×
Inchide