Președintele Băsescu și-a luat Duster roșu, plătit de soție. Află aici cât a scos din buzunar Maria Băsescu

Președintele Băsescu și-a luat Duster roșu, plătit de soție. Află aici cât a scos din buzunar Maria Băsescu
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 21:48

UPDATE: „Amcerut-o roșie pentru că am vrut un model care nu era în oferta deuzină a Dacia”, a declarat președintele Traian Băsescu, după ce aprimit cheile SUV-ului Duster 4×4. Președintele a precizat că segândește chiar să înlocuiască flota de mașini de teren de laCotroceni cu vehicule Duster, dacă acest lucru este aprobat deSPP.

Președintele a recomandat mașina atât femeilor cât șibărbaților, spunând că este foarte bună pentru drumurile dinRomânia. Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni la volanul noiisale mașini.


Președintele Traian Băsescu vizitează astăzi uzina Dacia de laMioveni, ocazie cu care va intra în posesia SUV-ului Duster pe carel-a comandat în urmă cu câteva săptămâni. Conform informațiiloroferite de Administrația Prezidențială, mașina va aparține familieiBăsescu, în ordinul de plată fiind trecută Maria Băsescu laplătitor și Traian Băsescu la cumpărător. Mașina președintelui acostat 71.016 RON (aproximativ 17.400 euro) și a fost plătită pe 6aprilie prin sucursala din Constanța a unei bănci comerciale.Conform surselor, președintele Băsescu nu a primit nici o reduceredin partea constructorului și nici nu există vreo înțelegereprivind utilizarea mașinii pe o anumită perioadă. „Este un modelobișnuit de serie. Președintele va mai utiliza, ocazional, mașinaLogan aflată în dotarea SPP”, menționează sursele citate.

Băsescu a vrut Logan alb și Duster roșu

Se pare că Dusterul președintelui va fi roșu, deși Dacia nu areîn ofertă această culoare de caroserie pentru SUV. Dacă la alegereaLoganului Traian Băsescu a cerut o culoare deschisă, cât maiaproape de alb, pentru noua mașină a declarat public faptul că ovrea roșie. În plus, la lansarea Duster de la Geneva, ConstantinStroe, vicepreședintele Dacia, declara că mașina lui Traian Băsescunu va avea cea mai scumpă variantă de echipare, adică Laureate.După estimările Gândul, Dusterul prezidențial ar putea fi versiuneaAmbiance 4×4 cu motor de 1,5 litri dCi și 110 CP, care costăstandard 60.621 RON. La aceasta ar putea adăuga pachetul Pack Look,care costă 2.474 RON și include elemente cu aspect crom satinat:oglinzi retrovizoare exterioare, bare de pavilion longitudinale,scut de protecție față/spate, protecțe praguri, jante de aluminiu16″, geamuri uși spate, geamuri custode și lunetă cu tentă fumurie.Pentru 1039 RON mașina poate fi echipată cu ASR – ESP care estedisponibil numai pentru această motorizare.

În plus, pot fi adăugate aer condiționat manual (3.092 RON),pachetul Pack Piele (1.649 RON) care cuprinde tapițerie Piele/Tep,volan și ornament schimbător de viteze îmbrăcate în piele,proiectoare ceață (412 RON), geamuri electrice spate (412 RON),radio CD MP3 4×15 W cu satelit de comandă pe volan (206 RON) șiPack Modularitate (618 RON), cu bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3,scaun șofer reglabil pe înălțime, centuri de siguranță fațăreglabile pe înălțime, volan reglabil pe înălțime.

Trei sferturi dintre români vor 4×4

Conform informațiilor date de oficialii Dacia , au fostînregistrate circa 400 de comenzi pentru Duster, 80 la sută dintreclienți alegând varianta full option, o cincime versiunea cu pielela interior, trei sferturi versiunea 4X4, jumătate au alesmotorizarea pe benzină, iar cei mai mulți au preferat caroseria deculoare maro-caju. Dacia va face primele livrări ale SUV-ului dupăevenimentul „Porți Deschise” din 18 aprilie, când modelul SUV alDacia va fi prezentat în showroomuri. Conform estimărilor, uzina dela Mioveni ar putea produce aproximativ 60.000 de unități Duster peparcursul acestui an, care vor fi destinate atât pieței româneșticât și celei externe și care le-ar putea aduce venituri de circa unmiliard de euro numai în 2010. În plus, din 2011, Duster va fiprodus și la uzinele Renault din Brazilia și Rusia, în 100.000,respectiv 80.000 de exemplare.

Înmatriculările Dacia în Europa, încreștere

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia din Franța au crescutde peste patru ori în luna martie, comparativ cu aceeași perioadădin anul anterior, la mai mult de 16.600 de automobile,înregistrând astfel cel mai accentuat avans pe o piață în urcare cu18%. Înmatriculările de autovehicule noi sub mărcile Renault șiDacia în Germania au scăzut cu 13,4% în primul trimestru, față deperioada similară a anului anterior, la 33.685 de unități, iardeclinul pieței a fost mai accelerat, respectiv de 22,8%, la670.410 unități. În 2009, Germania a devenit principala destinațiede export a Dacia, cu 84.708 unități vândute, în urcare cu 231,3%față de 2008, creștere adusă de programul de reînnoire a parculuiauto derulat de guvernul german, care s-a tradus într-un discountsemnificativ pentru modelele mărcii românești. În Spania,înmatriculările Dacia au crescut de trei ori și jumătate în martie,față de aceeași lună din 2009, susținând un avans de peste două oriși jumătate în primul trimestru al anului, la 4.436 de unități,potrivit asociației spaniole a importatorilor auto.

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de9 miliarde de lei (circa 2,1 miliarde €), în creștere cu 17,8% fațăde nivelul de 7,64 miliarde lei obținut în 2008, potrivitsituațiilor financiare ale constructorului auto. Profitul net alcompaniei, parte a grupului francez Renault, a crescut anul trecutcu 3,7%, la 230 milioane lei.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Care sunt ȘOFERII care vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă și de...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Se rupe noul Guvern PSD - PNL! Marcel Ciolacu a făcut mutarea zilei: Îi urez...
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...