Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, verificat de DNA pentru presupuse fapte de corupție

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, verificat de DNA pentru presupuse fapte de corupție
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 25/04/2012, 13:01

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba,a declarat, joi, că este verificat de DNA pentru presupuse fapte decorupție în urma unui denunț făcut de „persoane răuvoitoare”, înlegătură cu construcția casei sale și cu vânzarea supraevaluată aunui apartament, informează Mediafax.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a organizat, joi, oconferință de presă la locuința sa din Miercurea Ciuc, întrucâtimobilul este obiectul sesizării făcute la DNA, în care se reclamacă el ar fi primit o parte din contravaloarea proiectului comandatpentru clădirile nou construite ale spitalului, din această sumăfiind realizată proiectarea casei din strada Denes Laszlo nr.11,respectiv o parte a lucrărilor de către firma de proiectarecâștigătoare în cadrul procedurii de achiziție.

În același denunț, Borboly Csaba mai este acuzat că a vândut la unpreț mult mai mare un apartament pe care l-a deținut în MiercureaCiuc, pe strada Korosi Csoma Sandor, respectiv cu 50.000 de euro înloc de 20.000 de euro.

Borboly Csaba a precizat că acesta nu este primul denunț”calomnios” la adresa sa și că el face parte dintr-o lungă seriecare durează de aproximativ un an.

„Acest denunț se înscrie în seria de acțiuni din ultimele luni caresunt menite să denigreze persoana mea și pe soția mea, familia mea.Opinia mea este că în spatele acestor acțiuni stă transmitereaspitalelor la județe, probabil că au fost lezate niște intereseparțiale în această procedură. Așa s-a întâmplat și în cazulSpitalului Județean din Miercurea Ciuc. (…) Cred că am lezatinterese economice participând activ la redresarea sistemuluisanitar din județul Harghita. Este al doilea denunț calomnios făcutde persoane răuvoitoare, poate este un bărbat, poate o femeie,poate un grup”, a declarat Borboly, citat de corespondentulMEDIAFAX..

Președintele CJ Harghita a precizat că s-a prezentat, vinereatrecută, la DNA Mureș, „la solicitarea chestorilor”, cu un dosarcuprinzând toate documentele justificative referitoare la terenulpe care a fost construită casa de pe strada Denes Laszlo dinMiercurea Ciuc, la împrumutul bancar contractat în acest scop, lavânzarea apartamentului deținut în localitate, precum și cu toatedocumentele care să ateste proveniența sumelor cheltuite.

El a susținut că proiectul casei sale a fost realizat în varaanului 2007, când încă nu era președinte de CJ, de către un fostcoleg de școală, în vreme ce proiectarea clădirii spitalului a fostfăcută în perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009.

Borboly a adăugat că locuința, cu o suprafață de 128 de metripătrați, a fost ridicată „la roșu” dintr-un împrumut bancar și că afost finalizată și mobilată din ipoteca preluată de bancă și dinbanii rezultați în urma vânzării apartamentului său de pe StradaKorosi Csoma Sandor.

În ceea ce privește apartamentul, mobilat, președintele CJ Harghitaa spus că acesta a fost evaluat de bancă la suma de 54.500 de euroși a fost vândut în condiții legale, cu suma de 50.000 de euro,părinților soției, prin contract de vânzare-cumpărare, banii fiindprimiți prin virament bancar, punând la dispoziția preseidocumentele aferente acestor acțiuni.

Borboly a afirmat că toate acțiunile care au ca scop denigrareaactivităților sale „sunt puse la cale de firme căpușe care, pânăcând Spitalul Județean a aparținut Ministerului Sănătății, au suptbanul public prin contracte de milioane sau și mai mari,necontrolate de nimeni și care acum nu mai pot face acest lucru,pentru că noi cerem factură pentru fiecare leu cheltuit și lalicitații mergem pe prețul cel mai mic”.

„Le transmit pe această cale că nu vor avea succes. Și nu doarpentru motivul că până acum orice acuzație s-a dovedit nefondată,ci pentru că vom face ordine la Spitalul Județean Harghita. Dinacest spital vom face un centru care va avea în vedere intereseleși sănătatea pacienților. Spitalul este pentru pacienți și nupentru a favoriza interese”, a spus Borboly, care este și liderulUDMR Harghita.

La rândul său, soția președintelui CJ Harghita, Borboly Melinda, aprecizat că ea a fost cea care s-a ocupat în totalitate deridicarea locuinței de pe strada Denes Laszlo și că are documentejustificative „pentru fiecare cui folosit”.

Ea a spus că, dacă viața publică a soțului ei este „ca o cartedeschisă”, a preferat ca viața privată să rămână în umbră, dar căde un an trăiește un coșmar din cauza SMS-urilor pe care leprimește și în care i se pune în vedere să își determine soțul săpună capăt acțiunilor sale.

„Am primit SMS-uri anonime, să am grijă, să îl conving pe Csaba săpună capăt activităților sale, tot felul de amenințări. Nu esteușor când avem doi copii mici, dar nu o să reușească nimeni să nedezbine, nu o să aibă sorți de izbândă”, a spus BorbolyMelinda.

Borboly Csaba a declarat, la finalul conferinței de presă, că acerut DNA să organizeze, la finalul verificărilor, o confruntaredirectă între el și denunțător(i).

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...