• Publicat:
Știri

Președintele României, despre incidentul de la Floreasca: „Este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil”

Președintele României, despre incidentul de la Floreasca: „Este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil”
Klaus Iohannis a catalogat, joi, incidentul de la spitalul Floreasca în care o pacientă a decedat după ce, în timpul intervenției chirurgicale, a suferit arsuri, ca fiind „un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil". Președintele a apreciat că reacția ministrului Sănătății a fost adecvată.

„În primul rând, este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil, dar el s-a produs, regretabil. Ministerul a reacționat și a reacționat prompt și ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacția ministrului și a Ministerului Sănătății au fost adecvate. Am auzit de acea scrisoare, o atitudine care este regretabilă și ciudată, și sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment, care a trecut. Mai mult nu aș comenta în acest moment”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, chestionat cum apreciază acțiunea Ministerului Sănătății, dar și reacția corpului medical în incidentul de la spitalul Floreasca.

Întrebat în ce măsură crede că este posibilă o reformă a sistemului sanitar, având în vedere că este una dintre prioritățile președintelui pentru acest mandat, Klaus Iohannis a răspuns: „Se vede cu atât mai mult că este nevoie de o reformă profundă și în acest domeniu și reforma se va produce”.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operație a Spitalului Floreasca și, ulterior, a decedat.

Între timp, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) va efectua un audit la Spitalul Floreasca, pentru a verifica modul în care sunt implementate noile proceduri și protocoale, după ce a fost suspendat procesul de acreditare a unității

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

 

Inchide