Președintele Traian Băsescu a ajuns în Portul Constanța, unde vizitează „USS Donald Cook”. Prezentarea distrugătorului american – VIDEO

Redactor:
Cătălin Legănel
Președintele Traian Băsescu a ajuns în Portul Constanța, unde vizitează „USS Donald Cook”. Prezentarea distrugătorului american – VIDEO
Președintele Traian Băsescu a ajuns, luni după-amiază, în Portul Constanța, unde vizitează distrugătorul american "USS Donald Cook", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traian Băsescu a ajuns la Constanța în jurul orei 14.00, cu un elicopter care a aterizat în dana de pasageri a Portului Constanța, unde este acostată, de luni dimineață, și nava militară americană.

Șeful statului a fost întâmpinat de Garda de onoare.

Nava militară „USS Donald Cook” a sosit, luni dimineață, în Portul Constanța, unde va rămâne până joi, timp în care marinarii militari români și americani vor participa la activități de instruire, în apele teritoriale ale țării noastre, dar și în apele internaționale ale Mării Negre.

Pe parcursul vizitei la Constanța, o delegație condusă de comandantul navei americane, căpitan-comandorul Scott A. Jones, va fi primită de comandantul Comandamentului Flotei, comandorul Tiberiu Liviu Chodan, iar programul echipajului de pe USS Donald Cook va cuprinde și vizite la Arhiepiscopia Tomisului, în Portul Militar Constanța și la Muzeul Marinei.

 

 

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forțelor Navale, vizita distrugătorului american la Constanța are loc „în conformitate cu Planul de activități internaționale al Forțelor Navale Române pentru anul 2014”.

Distrugătorul USS Donald Cook și nava militară franceză Dupuy de Lôme se află în Marea Neagră în contextul tensiunilor dintre Occident și Rusia din cauza crizei ucrainene, informa ziarul turc Sabah.

„Este vorba de o misiune pentru oferirea de garanții de securitate aliaților din cadrul NATO și partenerilor de la Marea Neagră”, a comunicat Departamentul american al Apărării.

„Prezența navei USS Donald Cook demonstrează angajamentul nostru pentru intensificarea securității, capacității de reacție și dispozitivelor logistice”, afirma colonelul american Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis și cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staționat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO.

Inchide