Presupusul ofițer care a fost pus la pământ de jandarmi că nu purta mască nu figurează în registrul MApN cu funcția pe care o pretindea

Presupusul ofițer care a fost pus la pământ de jandarmi că nu purta mască nu figurează în registrul MApN cu funcția pe care o pretindea
Presupusul ofițer care a fost pus la pământ de jandarmi că nu purta mască nu figurează în registrul MApN cu funcția pe care o pretindea / Sursă FOTO: captură video
Publicat: 21/02/2021, 19:21
Actualizat: 21/02/2021, 19:25

Un bărbat care a fost pus la pământ de jandarmi în cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, pentru că nu purta mască susținea că este ofițer în rezervă, însă Ministerul Apărării a transmis că acesta nu figurează drept ofițer în evidențele instituției.

Un bărbat în vârstă, care susținea că este ofițer în rezervă în Armata României, fost pus la pământ de jandarmi și urcat încătușat în dubă pentru că nu purta mască de protecție. Totodată, el a refuzat și să se legitimeze. „Dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem”, este auzit bărbatul spunând.

În cursul zilei de duminică, 21 februarie, Ministerul Apărării a venit cu precizări subliniind faptul că bărbatul nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele instituției.

MApN: „Cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă”

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în Capitală, după un miting împotriva legii vaccinării obligatorii. Bătrânul luase parte la respectiva adunare și nu purta mască de protecție pe nas și gură. La vederea lui, jandarmii l-au oprit, rugându-l să se legitimeze, însă bărbatul a refuzat, plecând. Dialogul între cele două părți este halucitant:

„– Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și, dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?

– Vă rugăm să rămâneți pe loc!”

La un moment dat, pe înregistrare se aude cineva zicând: „Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!”.

Imobilizat, băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție, bătrânul a fost amendat cu 1000 de lei, „pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 și Legii 61/1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

La rândul lui, bărbatul spune că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor împotriva jandarmilor care l-au agresat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani