• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Prezentatorul TV Andrei Bădin, urmărit penal în dosarul Duicu

Prezentatorul TV Andrei Bădin, urmărit penal în dosarul Duicu
Andrei Bădin urmărit penal de DNA

Sursele citate au declarat că Andrei Bădin are calitatea de suspect în dosar și ar putea și el să fie trimis în judecată odată cu Adrian Duicu. După ce a fost arestat preventiv pentru corupție, baronul PSD a reclamat la DNA că i-ar fi transferat prezentatorului Andrei Bădin suma de 5.000 de lei ce ar fi reprezentat plata pentru ca acesta să nu facă dezvăluiri despre ministrul Rovana Plumb de la PSD. În dosar sunt interceptări în cauză.

Andrei Bădin este prezentator la B1 Tv și în trecut a activat și în cadrul Antena 3, televiziune parte a trustului Intact fondat de Dan Voiculescu. 

Gândul a încercat să obțină o reacție din partea prezentatorului Tv. Inițial, Andrei Bădin ne-a transmis că este într-o ședintă după care timp de mai multe ore nu a răspuns solicitărilor gândul. Vom prezenta punctul său de vedere când îl va transmite.

Din informațiile prezentate până acum de procurori reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinți o rețea de corupție integrată. Potrivit DNA, în centrul rețelei se plasează el și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Constantin Ponea. Duicu își folosea influența politică pentru a-l menține în funcție pe șeful IPJ, dar și pentru a-l promova la București în structurile centrale.

Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar de la cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca șeful IPJ din județ, Constantin Ponea, să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.

Ajuns în arest pentru un trafic de influență chiar de la Palatul Victoria, fostul șef al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, apare în interceptările din dosarul întocmit de procurori, fiind cel care asigura diverșilor apropiați ai PSD „rezolvarea problemelor”. Într-una din interceptările Duicu i se lăuda lui se lăuda Ionel Georgescu că problema lui „s-a rezolvat, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcția Anti-Fraudă”. Ca garanție: „sunt cu premieru”, aici, la masă”.

Adrian Duicu apare în stenogramele depuse la dosarul traficului de influență de la Palarul Victoria discutând cu Ionel Georgescu pe care îl asigură că i-a rezolvat o problemă, garantând cu faptul că se află chiar cu premierul Victor Ponta la masă. Ionel Georgescu a fost propus de PSD, în 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele său se leagă de scandalul care a dus la ieșirea PSD din coaliția de guvernământ cu PDL din 2009.

Mai precis, Ionel Georgescu era promovat și susținut pentru șefia DGIPI de către Cătălin Voicu și de fostul general Mitică Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu știm că acest dorea chiar să devină ministrul Internelor. În schimb, la minister au fost numiți Gabriel Oprea, Dan Nica și apoi Liviu Dragnea. Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu să fie numit la șefia DGIPI, acesta fiind și unul din motivele pentru care PSD a părăsit la acel moment guvernul.

Inchide