Primăria Capitalei face ANUNȚUL. Când încep lucrările la Podul Grant și cum va fi afectat traficul

Redactor:
Dora Vulcan
Primăria Capitalei face ANUNȚUL. Când încep lucrările la Podul Grant și cum va fi afectat traficul
De luni încep lucrările la Podul Grant și se închide Breteaua care urcă din Calea Griviței spre Gara de Nord, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat remis Mediafax. După 12 ani, sunt primele lucrări de reabilitare a pasajului care unește două bulevarde importante din București.

Pasajul supratraversează liniile de cale ferată și face legătura între Bulevardul Ion Mihalache și Calea Giulești. Astfel, începând de luni, de la ora 11.00 se închide circulația pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviței spre Gara de Nord a Podului Grant, aferentă sensului de circulație Turda – Crângași, transmite Primăria Capitalei.

Circulația pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Rute alternative:

– pentru urcarea pe pod pentru direcția Crângași se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviței se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giulești.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București va face lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de așternere a hidroizolației și înlocuire a parapeților metalici, ca elemente de siguranță rutiera. Totodată, va fi realizată așternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive, mai scrie sursa citată.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, și la celelalte bretele ale pasajului, urmând ca eventualele restricții de circulație să fie anunțate. Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistență și la suprastructură (montarea parapetului pietonal și a celui de protecție). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai și pentru asigurarea siguranței circulației.

Lucrările la pasaj și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați anul trecut, în luna septembrie pentru a se asigura circulația în condiții de siguranță pe acest pasaj și au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformități, starea tehnică a pasajului fiind încadrată ca „nesatisfăcătoare”.

Inchide