Primăria Capitalei reacționează la afirmațiile lui Voiculescu referitoare la acte distruse sau pierdute: Este exclus

Primăria Capitalei reacționează la afirmațiile lui Voiculescu referitoare la acte distruse sau pierdute: Este exclus
Primăria Capitalei a transmis, vineri, o reacție la afirmațiile lui Vlad Voiculescu, potrivit cărora Gabriela Firea a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute. „Este exclus!", arată PMB.

Vlad Voiculescu a scris, vineri, pe Facebook, că are informații cum că Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute. Acesta spune că îi roagă pe toți angajații (funcționarii sau nu) din toate instituțiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerințe ilegale și imorale.

Referitor la aceste acuzații, Primăria Capitalei a transmis că municipalitatea și structurile sale subordonate sunt printre cele mai verificate instituții de către organele statului, în afara auditului intern și a misiunilor Corpului de Control propriu existând în fiecare an controale amănunțite ale Curții de Conturi, iar pierderea documentelor, la care face referire fostul ministru, în prezent anunțat candidat la Primăria Capitalei, este exclusă.

„Este exclus ca documente de o asemenea importanță, așa cum sunt dosarele achizițiilor publice să poată dispărea peste noapte, iar încercarea de a pune o astfel de acuzație pe seama Primarului General nu este decât o dovadă a precarității mijloacelor care sunt folosite în lupta politică. Astfel de acuzații lipsite de orice fundament sau bază reală aduc atingere nu doar prestigiului Primăriei Capitalei și Primarului General, ci afectează direct întreg personalul din unitățile medicale ale Municipalității”, arată PMB într-un comunicat.

PMB mai arată că își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pe cei care lansează sau răspândesc astfel de informații.

 

Inchide