• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Primăria care vrea să dea aproape un milion de euro ca să angajeze 112 paznici

Primăria care vrea să dea aproape un milion de euro ca să angajeze 112 paznici
În șase luni, Primăria sectorului 3 intenționează să cheltuiască aproximativ 900.000 de euro fără TVA, pentru servicii de pază. Firma sau firmele care vor câștiga cele două licitații vor trebui să asigure paza în cinci parcuri și la 28 de obiective de investiții.

În șase luni, Primăria sectorului 3 intenționează să cheltuiascăaproximativ 900.000 de euro fără TVA, pentru servicii de pază.Firma sau firmele care vor câștiga cele două licitații vor trebuisă asigure paza în cinci parcuri și la 28 de obiective deinvestiții.

600.000 de euro în șase luni pentru paza a 28 deobiective

Primăria sectorului 3 este dispusă să cheltuiască 2.424.414 leifără TVA, echivalentul a aproximativ 600.000 de euro, pentruservicii de pază la 28 de investiții. Durata contractului pe careprimăria intenționează să-l încheie cu firma de pază este de șaseluni, adică de pe 30 iulie până pe data de 30 decembrie 2011.

În caietul de sarcini al licitației se precizează că firma vatrebui să asigure un număr de 84 de agenți de pază, 28 de agenți deintervenție, să aibă un dispecerat cu o dotare minimă, o linie defax funcțională, o adresă de e-mail și o stație de radio emisie. Osocoteală simplă arată că un singur agent de pază ar trebui săprimească pe durata contractului peste 5.000 de euro.

Firma care va câștiga licitația va mai trebui ca, pe cheltuialăproprie, să monteze cabine de pază în fața fiecărui obiectiv, iaragenții vor trebui să fie dotați cu uniforme, bastoane de cauciucsau tomfe, pulverizatoare iritant lacrimogene de capacitate medie,detectoare de metale, stații de radio emisie și telefoane mobile.În obligațiile agenților de pază vor cădea „oprirea și legitimareapersoanelor despre care există indicii că au comis infracțiuni”,paza obiectivelor și asigurarea integrității acestora. Licitația seva ține pe data de 3 iulie. În ultimii ani, paza obiectivelor deinteres public a fost asigurată de agenții firmei BGS.

300.000 de euro pentru șase luni de păzitparcuri

Direcția Parcuri sector 3, instituție subordonată Primărieisectorului 3, intenționează să încheie un contract de ” servicii depază, monitorizare, intervenție, servicii medicale de urgență șiacțiune în caz de dezastre sau calamități”. În realitate este vorbade un contract pentru paza a cinci parcuri , Alexandru Ioan Cuza,Titan, Titanii, Pantelimon și Gheorghe Pătrașcu. Potrivit caietuluide sarcini, în parcul A.I. Cuza paza trebuie asigurată ziua decinci agenți și un câine iar noaptea de 4 agenți și doi câini.

În parcul Titan, cu o suprafață de 48,2 hectare, paza se va facecu nouă agenți și trei câini. Pentru parcul Pantelimon, însuprafață de 27 de hectare, Primăria sectorului 3 cere șapte agențiși trei câini, pentru parcul Titanii în suprafață de 5,8 hectare, 5agenți de pază și trei câini iar pentru Parcul G. Pătrașcu, întinspe 3,1 hectare, cererea este de 3 agenți și un câine. În plus, înparcurile A.I.Cuza, Titan, Titanii și Pantelimon agenții de pazăvor fi dotați și cu ATV-uri iar cei din Parcul G. Pătrașcu, cu treibiciclete. În total, firma va trebui să asigure 33 de agenți depază și 10 câini utilitari cu atestat de dresaj.

În caietul de sarcini sunt impuse însă două condiții. Prima estecă viitorii agenți de pază trebuie „să cunoască locurile șipunctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveniproducerea oricăror fapte de natură să aducă prejudiciibeneficiarului”. În ultimii anii parcurile din sectorul 3 alCapitalei au fost păzite de agenții firmei BGS. Cea de a douacerință impusă prin caietul de sarcini este ca firma să aibă îndotare și patru ambulanțe. Una de tip C, cu cel mai performant tipde echipament pentru terapie intensivă, resuscitare și susținereafuncțiilor vitale pe un traseu lung, și 3 ambulanțe pentruintervenții ușoare. Și acest tip de dotări este deținut de firmaBGS.

Durata contractului este de șase luni cu posibilitateaprelungirii cu încă patru luni în anul 2012.

Inchide