Primăria unui mare oraș din țară vrea să închirieze PURIFICATOARE de apă, cu filtre care elimină nisipul, substanțele cancerigene și mirosul

Redactor:
Corespondenti
Primăria unui mare oraș din țară vrea să închirieze PURIFICATOARE de apă, cu filtre care elimină nisipul, substanțele cancerigene și mirosul
Primăria Galați vrea să închirieze aparate care purifică apa, pentru a le conecta la rețeaua urbană. Municipalitatea a anunțat că aparatele trebuie să fie dotate cu filtre care elimină mâlul, nisipul, substanțele cancerigene și gazele cu miros neplăcut, iar pentru ele alocă aproape 4.000 de euro.

Primăria Galați are nevoie de 14 purificatoare de apă care vor fi instalate în sediul central și în alte clădiri care aparțin municipalității, iar pentru achiziționarea serviciilor de închiriere și mentenanță se va organiza o licitație pentru care funcționarii au întocmit un Caiet de sarcini.

„În vederea asigurării protecției sănătății salariaților, Primăria municipiului Galați dorește să achiziționeze servicii de închiriere și mentenanță a aparatelor de purificare a apei, pentru dotarea sediiilor aparținând Primăriei municipiului Galați”, a anunțat, luni, Primăria Galați.

Potrivit caietului de sarcini, purificarea va fi realizată de cele patru filtre: Filtru de sedimente, care realizează prefiltrarea, elimină impuritățile precum nisipul, rugina, praful mâlul, filtru pre-carbon, care elimină din apă substanțele chimice toxice, precum materialele sintetice cancerigene, clorul, solvenții, pesticidele și alte substanțe dăunătoare. Filtrul este pe bază de carbon activ, care prezintă un grad mare de absorbție al substanțelor chimice toxice. Filtrul post-carbon- este un filtru de înaltă calitate, pe bază de carbon activ granular. La trecerea prin acest filtru, apa își recapătă gustul natural, prin eliminarea gazelor dizolvate, cu miros neplăcut, acesta având rol de a elimina gustul și mirosul, de a oferi prospețime apei, asigurând aspectul cristalin. Ultrafiltrul este un filtru destinat separării factorilor poluanți, de dimensiuni foarte mici (microorganismele), acesta fiind alcătuit din membrane din material polisulfuric, material cu proprietăți fizico-chimice deosebite, care reține particulelele microscopice din apă. În urma trecerii prin acest filtru, apa și mineralele sale rămân pure.

Pentru închirierea și mentenanța aparatelor, Primăria vrea să aloce suma de aproape 4.000 de euro.

O achiziție asemănătoare a fost făcută și anul trecut, atunci când reprezentanții Primăriei au spus că apa nu conține impurități periculoase pentru consumatori.

Și reprezentanții companiei de apă îi liniștesc pe gălățeni și anunță că în rețeaua publică din orașul Galați nu sunt sedimente, clor rezidual, pesticide, detergenți și microorganisme.

„Societatea Apă Canal S.A. Galați monitorizează în permanență calitatea apei furnizate către populație (…). Din analizele efectuate până în prezent nu s-au identificat în rețeaua publică de distribuție apă elemente periculoase. Apa potabilă furnizată respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate. Societatea Apa Canal SA Galati este absolut transparentă din acest punct de vedere. Din anul 2013, rezultatele zilnice ale analizelor de apă sunt publicate pe site-ul Apă Canal”, a explicat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societății, Cornelia Arnăutu.

Potrivit datelor oficiale, orașul Galați are 250.000 de locuitori. Toți locuitorii sunt clienți ai unui singur furnizor de apă potabilă.

Foto: Hepta

Tags:
Inchide