Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție

Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție
Judecătorii clujeni l-au condamnat pe primarul municipiului Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție, relatează Mediafax.

Judecătorii clujeni l-au condamnat pe primarul municipiului BaiaMare, liberalul Cristian Anghel, la doi ani și șase luni deînchisoare cu executare, pentru fapte de corupție, relateazăMediafax.

Senrința a fost pronunțată de instanța Curții de Apel Cluj, estedefinitivă și nu mai poate fi atacată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Cluj, ClaudiaIlieș, judecătorii au pus sechestru pe bunurile edilului, întrucâtPrimăria din Baia Mare are de recuperat de la acesta un prejudiciuîn valoare de 394.000 de euro.

Prin aceeași sentință, primarului i-au fost interzise mai multedrepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Primarul orașului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis înjudecată de procurorii anticorupție, la sfârșitul lunii septembrie2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cusupraevaluarea unui imobil din localitate.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în perioada2004-iulie 2006, în calitate de primar, Cristian Anghel, ar fideterminat, cu încălcarea legii, achiziționarea de către PrimăriaBaia Mare, la un preț supraevaluat, a unui imobil situat în aceeașilocalitate, având ca destinație locuințele sociale, prejudiciindbugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro.

Cristian Anghel este unul dintre cei mai longevivi primari dinRomânia, de la 1 mai 1993 fiind ales neîntrerupt în aceastăfuncție.

Cu excepția primului mandat, în care a candidat ca independent,deși era liberal, acesta a fost tot timpul reprezentantul PNL. Dealtfel, el este președintele filialei Maramureș a PNL.

Inchide