Primarul Onțanu a făcut gimnastică în parc alături de 50 de pensionari, printre care și „veterana Sectorului 2”, în vârstă de 105 ani – GALERIE FOTO

Redactor:
Maria Manoliu
La 106 ani, o bunicuță din sectorul 2 al Capitalei a condus "lecția deschisă de gimnastică" ținută, marți dimineață, în parcul Plumbuita. Alături de venerabila doamnă au făcut gimnastică primarul Neculai Onțanu împreună cu aproximativ 100 de sportivi amatori din sectorul 2.

La 106 ani, o bunicuță din sectorul 2 al Capitalei a condus”lecția deschisă de gimnastică” ținută, marți dimineață, în parculPlumbuita. Alături de venerabila doamnă au făcut gimnasticăprimarul Neculai Onțanu împreună cu aproximativ 100 de sportiviamatori din sectorul 2.

Veterana de vârstă, Elena Tarcevschki a vrut astfel sădemonstreze că mișcarea a ținut-o sănătoasă și în putere chiar dupăce a devenit centenară. Doamna Tarcevschki s-a născut în 1905, estemamă a trei copii cu vârste cuprinse între 66 și 71 de ani, are unvenit lunar de 763 de lei și crede cu tărie că secretullongevității sale stă în muncă.

Chiar și acum, la 105 ani, ea are grijă de florile din grădină,pe care le stropește zilnic, își face singură curățenie și chiarmătură curtea. Este credencioasă, merge săptămânal la biserică șiține post în zilele de miercuri și vineri.

Doamna Tarcevchki nu a fumat, nu a consumat băuturi alcoolice, aavut un stil de viață sănătos, bazat pe multă mișcare și oalimentație cu un consum foarte redus de carne și produse dincarne. Pentru pensionarii din sectorul 2 , primarul Neculai Onțanua înființat Clubul Înțelepților, care funcționează în BulevardulBasarabia nr.96, Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita și Centrulpentru activități recreative și inovare ocupațională din strada J.L. Calderon nr.39. Membrii celor trei cluburi beneficiază deasistență specializată timp de două ore pe săptămână.

Prin inființarea acestor cluburi s-a dorit combatereamarginalizării persoanelor de vârsta a treia dar și asedentarismului, asteniei și surmenajului.

Inchide