PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân. SONDAJ Gândul

PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân. SONDAJ Gândul
gândul vă întreabă: ''Sunteți PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân?''

Tema câinilor maidanezi din România, în special din București, a revenit în actualitate anul trecut, când un copil de 4 ani a fost atacat și ucis de o haită de câini, în apropierea parcului Tei din Capitală.

La cald, unii oameni i-au cerut primarului Sorin Oprescu să vină ”să facă curățenie” în ceea ce privește câinii maidanezi, iar acesta a anunțat chiar și un referendum la care bucureștenii ar fi urmat să răspundă la întrebarea ”Sunteți de acord cu măsura radicală a eutanasierii câinilor fără stăpân?”, însă până la urmă referendumul a fost anulat.

La vremea respectivă, președintele a reacționat și el, spunând că ”nu mai putem pune câinii mai presus de oameni”.Curând, în București și în țară au izbucnit proteste pro sau contra eutanasierii maidanezilor, la cele contra alăturându-se declarativ și Brigitte Bardot. ”Sunt extrem de șocată să aflu că o răzbunare care nu își are locul se va abate asupra tuturor câinilor fără stăpân din România, chiar și a celor blânzi”, declara în septembrie 2013 celebra actriță.

 

Tot în septembrie, după ce Curtea Constituțională a decis că maidanezii pot fi eutanasiați, Oprescu a anunțat că, într-un an și jumătate, vor fi capturați 80% dintre câinii fără stăpân din București.

Cu toate acestea, un reprezentant Vier Pfoten declara, în urmă cu doar câteva săptămâni: ”Dacă vine cineva și vă spune ‘Rezolv problema maidanezilor în jumătate de an’, ori minte, ori e prost”.

În aceste condiții, gândul vă întreabă: ”Sunteți PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân?”.

Inchide