Procesiune impresionantă la Iași. Racla cu moaștele Sfintei Parascheva, purtată pe umeri prin oraș

Redactor:
Ilinca Nazarie
Mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la Iași, la Calea Sfinților, o procesiune în timpul căreia racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe umeri pe străzile din centrul Iașului.

Mii de persoane au participat, sămbătă seara, la Calea Sfinților, o procesiune devenită tradițională în capitala Moldovei.

În cortegiul care a transportat racla cu moaștele Sfintei Parascheva s-au aflat 70 de preoți din toate lăcașele de cult ale Arhiepiscopiei Iașilor. Lor li s-au alăturat studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar și 165 de călugărițe venite din mănăstirile Moldovei.

În fruntea procesiunii s-au aflat IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și reprezentanți ai autorităților locale.

La fel ca în fiecare an, procesiunea a fost deschisă de Fanfara Garnizoanei Iași, iar militarii Brigăzii 15 Mecanizate, cunoscuți sub numele de Lupii Negri, au mers în pas de defilare și au purtat torțe cu făclii pe tot parcursul drumului. Lor li s-au alăturat și jandarmi și angajați ai ISU.

Procesiunea a început la Catedrala Mitropolitană și a urmat traseul: strada I.C. Brătianu, strada Cuza Vodă, strada Armeană, Biserica Sfântul Sava, strada Costache Negri, Mănăstirea Trei Ierarhi și Catedrala Mitropolitană.

Inchide