Procurorii DIICOT au făcut percheziții la vila lui Walter Tănase, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Iași / FOTO – VIDEO

Publicat: 18/01/2022, 16:59
Actualizat: 18/01/2022, 17:37

Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții, începând de luni dimineață, în mai multe locații din Iași. Acțiunile anchetatorilor au legătură cu un dosar de trafic de persoane.

Una dintre locațiile în care au descins trupele de intervenție, polițiștii de la Criminalitate Organizată Iași (BCCO) împreună cu procurori DIICOT Iași, este vila lui Walter Tănase, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din oraș, relatează ZiaruldeIași.

Potrivit sursei citate, în casa în care au avut loc perchezițiile locuiesc și fiii acestuia. Vecinii le-au declarat jurnaliștilor că imobilul fusese scos la vânzare recent iar în interior erau niște câini mari.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, structurat, bazat pe relații de rudenie și interese comune, care ar fi acționat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic și exploatare a unor victime, vulnerabile financiar și emoțional.

Astfel, membrii grupării ar fi racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat și înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe victime minore și majore, iar foloasele materiale obținute ar fi fost însușite, în totalitate, de către membrii grupării.

10 persoane au fost conduse la audieri

În urma percheziţiilor, 10 persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.