Politic
14.06.2019
Știri

Procurorul general al SUA vine la București

Procurorul general al SUA vine la București
Procurorul general al Statelor Unite William Barr vine, marți la București, unde va avea o întrevedere cu VÄ•ra Jourová, comisar european pentru Justiție, potrivit calendarului comisarilor UE. Pe 19 iunie, Jourová va participa la reuniunea ministerială SUA - UE pe Justiție și Afaceri Interne.

Conform sursei citate, William Barr urmează să aibă marți, 18 iunie, o întâlnire în Capitală cu VÄ•ra Jourová.

A doua zi se va desfășura reuniunea ministerială SUA – UE pe Justiție și Afaceri Interne, la care vor participa comisarul european pentru Justiție VÄ•ra Jourová, comisarul european pentru securitate Julian King și comisarul european pentru migrație și afaceri interne Dimitris Avramopoulos, conform calendarului comisarilor UE.

Potrivit site-ului Președinției Consiliului UE, în cadrul evenimentului este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate și cu impact asupra cooperării UE – SUA, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice și diverse aspecte ale cooperării judiciare în materie penală (e.g. extrădare, asistența judiciară reciprocă etc.). De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, avem în vedere explorarea posibilităților legislative sau non-legislative din sfera justiției în vederea combaterii radicalizării și a discursului bazat pe ură.

Foto: Hepta

Inchide