Producătorul de electrocasnice De”Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj. Șeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 și 1.000 de persoane

Redactor:
Emil Popescu
Producătorul de electrocasnice De”Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj. Șeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 și 1.000 de persoane
Producătorul de electrocasnice De''Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, cele două companii anunțând miercuri semnarea unui acord în acest sens.

Producătorul de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, cele două companii anunțând miercuri semnarea unui acord în acest sens.

"De’Longhi intenționează să integreze facilitatea de producție, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internațională a grupului, aflat într-o perioadă de creștere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacității sale de manufactură și diversificarea platformei sale de producție, astfel încât să balanseze structura de producție din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi își desfășoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia", se arată într-un comunicat al celor două companii.

Tranzacția va fi supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Companiile estimează că tranzacția va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.

Nokia a anunțat, în septembrie 2011, că va opri producția de telefoane mobile la Cluj și că va vinde halele de producție.

UPDATE Șeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 și 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, miercuri, că producătorul italian de electrocasnice De Longhi va angaja între 600 și 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu, care va fi cumpărată de la Nokia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am finalizat, miercuri, discuția în trei, între Nokia, De Longhi și CJ Cluj, și s-a încheiat acordul de preluare a halelor Nokia de la Jucu de către De Longhi. La Jucu va fi a cincea fabrică de electrocasnice De Longhi din lume, investiția fiind de până la 30 de milioane de euro. Compania italiană va angaja între 600 și 1.000 de angajați, e important pentru disponibilizații de la Nokia să lucreze aici. În urma discuțiilor cu cei de la De Longhi, ei au acceptat, în principiu, ideea de a subcontracta componente de la producători români pentru producția lor de electrocasnice. Producția ar putea începe în acest an", a afirmat, într-o conferință de presă, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

El a anunțat și că autoritățile județene se află în discuții avansate cu un producător de componente auto care ar putea deschide tot în parcul industrial Tetarom 3, unde se află și fabrica din Jucu, o unitate de producție, investiție care ar urma să se ridice la 60 de milioane de euro.

"Sperăm să finalizăm discuțiile la mijlocul lui februarie. Firma de componente auto preconizează crearea a 1.500-2.000 de locuri de muncă", a spus Alin Tișe.

Inchide