Gandul
10.07.2019
Știri

Profesoară din București, criticată pentru că o pune la zid pe singura elevă din liceu care nu a luat Bac-ul: „Fata picată se droga în clasa a 9-a. A fost corigentă”

Profesoară din București, criticată pentru că o pune la zid pe singura elevă din liceu care nu a luat Bac-ul: „Fata picată se droga în clasa a 9-a. A fost corigentă”
O profesoară de matematică din București a umilit-o pe singura elevă din liceul în care predă, spunând că ar fi trebuit să rămână repetentă și că se droga din clasa a noua. Cadrul Didactic și-a șters contrul de Facebook după ce postarea ei a primit un val de critici.

Laura Ștefan, o profesoară de matematică de la liceul Al.I.Cuza din București a ținut să precizeze că liceul în care predă este primul ca rată de promovabilitate în Sector, dar nu și în municipiu, din cauza unei eleve care nu a luat examenul.

Profesoara a susținut că ea a vrut să o lase repetentă pe elevă, dar o comisie a decis că poate intra în clasa a 12-a și din această cauză fata ar fi făcut de râs unitatea de învățământ

„Mă întreabă facebook-ul la ce mă gândesc în fiecare zi. Azi mă gândesc la bacalaureat și la faptul că suntem primii pe sector, dar nu și pe municipiu pentru că a picat o fată. A picat bacu’. Clasamentele, comentarii, parinți disperați, profesori mândri. Fata picată se droga în clasa a 9-a a 10-a. Fata picată a fost lăsată corigentă la matematică. E drept că în zilele bune reușea de un 5. E drept că parinții voiau mai mult și fata a intrat în depresie. Și surpriză, după clasa a 11-a a ramas corigentă la matematică. Și în toamnă repetentă. Doar că exista posibilitatea unei reexaminari. O comisie a hotărât ca ea este o elevă ce merită să treacă clasa a 12-a și sa intre în bac. Fără să o cunoască, fără să îi cunoască istoricul, situația medicală, situația de la calasă, au hotărât să o promoveze. Și a picat bacul pentru că medicamentele de depresie și o comisie ce nu îi știa istoricul au hotărât că ea e capabilă să treacă a 12-a.
Vă rog mult să nu mai judecați promovabilitatea la bac după cât de buni sunt profesorii, mediatorii, programele, vremea, norocul sau astrele. Promovabilitatea are legatura cu… nimic.”, a scris Cristina Laura Stefan pe Facebook.

Postarea profesoarei a stârnit un val de critici din partea internauților care nu au fost de acord cu femeia care a pus-o la zid pe tânără.

Directoarea liceului a transmis și ea un mesaj, prin care menționează că nu înțelege reacția colegei sale, că nu este de acord cu ea și că mesajul Laurei Ștefan nu reprezintă și punctul de vedere al liceului.

 

Inchide