• Publicat:
Știri

Profesorul Vasile Răducă și-a dat demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă după afirmațiile controversate despre sex, viol și musulmani

Profesorul Vasile Răducă și-a dat demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă după afirmațiile controversate despre sex, viol și musulmani
Profesorul Vasile Răducă și-a depus, miercuri, demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul", după afirmațiile controversate și discriminatorii despre sex, viol și musulmani făcute într-o emisiune radio,anunță Universitatea din București.

Reprezentanți ai Universității din București au anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă remis Mediafax, că profesorul Vasile Răducă și-a depus demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

„Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, spun reprezentanții instituției.

Vasile Răducă a făcut afirmații discriminatorii despre sex, viol și musulmani, într-o emisiune difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas. „Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”, este un răspuns dat de Vasile Răducă unei ascultătoare la postul de radio Trinitas, care aparține Patriarhiei.

Ulterior, el a revenit cu explicații și a precizat că regretă că vorbele sale au avut ecou nedorit și a invocat argumente științifice pentru a-și susține afirmațiile. „Constat cu regret faptul că vorbele mele, adresate în contextul unui dialog la radio, cu persoane care cereau îndrumare din punct de vedere creștin ortodox pentru situațiile delicate de viață în care se aflau, au avut un ecou nedorit. Revin, așadar cu explicații pe care le găsesc necesare pentru a clarifica problemele extrem de delicate care nu puteau fi ‚rezolvate” la telefon și la radio, din lipsă de timp, dar care au avut un răspuns cât se poate de valid din punct de vedere teologic”, a spuns fostul prodecan al Facultății de Teologie în mesajul său.

Inchide