Gandul
22.11.2019
Știri

Prognoza meteo. Când vom scăpa de aerul polar. Unde va ninge, în ce zone va fi polei / Se mai încălzește vremea?

Prognoza meteo. Când vom scăpa de aerul polar. Unde va ninge, în ce zone va fi polei / Se mai încălzește vremea?
Valul de aer polar care a ajuns în România încă de miercuri seara aduce vreme neprielnică în următoarea perioadă.

Precipitațiile, lapovița, ninsoarea au căzut în toată țara, temperaturile scăzând considerabil. Meterologii nu au vești bune și vremea va continua să se răcească.

Potrivit ANM, în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul țării, local în est și în centru și pe suprafețe mai mici în rest. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane, iar pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei și zona deluroasă a Munteniei, vor fi precipitații mixte și posibil polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…0 grade în Moldova și 13…14 grade în Banat și Crișana. Și în București vremea va rămâne urâtă și va răci semnificativ. Va ploua și vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor atinge 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade.

Sâmbătă va ploua slab local în S și S-E țării și doar izolat în rest. La munte, trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral și crestele montane.

Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă, se vor încadra între 3 grade în nord-est și 15 grade în vest, iar cele minime în general între -1 și 9 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat, se va semnala ceață.

Capitala va avea cer noros și temporar va ploua slab. Temperatura maximă va fi de 9 grade, cea minimă de 3-4 grade.

Luni, temperaturile vor crește, dar probabilitatea de ploaie va rămâne ridicată, mai ales în regiunile sudice și sud-estice, după care se va extinde în vest, nord și zona centrală.
 

Inchide