PROGNOZA METEO pentru weekend

Redactor:
Laura Holban
PROGNOZA METEO pentru weekend
Deși valorile termice vor continua să crească, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în special în jumătatea de nord.

Vineri. Deși valorile termice vor continua să crească, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în special în jumătatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toată țara, izolat acestea urmând a fi mai abundente, cu precădere în regiunile sud-vestice, în zona deluroasă din sud, precum și la munte. În extremitatea sudică și de sud-est în partea a doua a nopții precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei. Vântul va avea intensificări în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 și -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate pe litoral. Minimele termice se vor încadra de la -15 grade în nordul Moldovei și în depresiuni până la 0 -2 grade pe litoral.

Și în București vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Spre sfârșitul intervalului precipitațiile se pot transforma în lapoviță și ploaie favorizând producerea de polei. 

La munte, valorile termice vor continua să crească ușor, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor, izolat mai abundente, va cuprinde treptat toată zona montană. Vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând trecător zăpada.

Sâmbătă. Vremea va fi închisă, cu precipitații în toate regiunile. În vestul și nordul țării va continua să ningă, izolat mai abundent, în timp ce în restul teritoriului treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie și frecvent se va forma polei. Vântul va mai prezenta intensificări îndeosebi în sud, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -10 grade în nordul Moldovei până la 6 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra în general între -10 și 0 grade.

Duminică. Vremea se va mentine in general închisă și temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste. Valorile termice vor fi în scădere, mai ales pe parcursul nopții.

 

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide