• Publicat:
Știri

Protest 10 august | Barna: Membrii noștri vor fi în Piața Victoriei. Nu facem campanie

Protest 10 august | Barna: Membrii noștri vor fi în Piața Victoriei. Nu facem campanie
Președintele USR Dan Barna a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că membri USR vor fi prezenți în Piața Victoriei cu ocazia manifestării care marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta a menționat că partidul său nu va face campanie și nici nu va strânge semnături.

„În istoria unei națiuni există date care își pierd rapid rezonanța de cifră de calendar și devin simboluri care poartă în ele emoția unei societăți sau generații. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii rețin impresia și emoția unui eveniment major și după o vreme, niște ani, data lui devine referința afectivă a acelei țări”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul USR Dan Barna.

El susține că data de 10 august a devenit deja un simbol.

„Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august. Se întâmplă asta pentru că 10 august are în el atât de multă speranță și emoție și atât de multă durere și frustrare cum puține evenimente au împletit în istoria noastră. 10 august are în el toată speranța României alungate de 30 de ani care înflorește pe celelalte meridiane pentru ca aici nu ne-am priceput sau nu am vrut să-i dăm vreo șansă. 10 august are în el toată emoția României risipite care nu a mai vrut să stea deoparte, care s-a asumat anul trecut ca nu mai poate sta deoparte când o guvernare iresponsabilă se luptă să le demoleze «acasă» – le. 10 august are în el toată durerea României batjocorite ai cărei cetățeni veniți de departe la un protest pașnic au fost fugăriți, bătuți și gazați de un stat care și-a folosit jandarmii nu pentru a proteja, ci pentru a împărți teroare și groază. 10 august are în el toată frustrarea României disprețuite că la un an de la acea atrocitate civică revoltătoare și după un vot care a arătat că așa nu se mai poate, povestea este împachetată în mușama, iar cei responsabili au fost „sancționați” prin promovarea pe alte funcții”, arată mesajul lui Barna.

Acesta a transmis că a fost anul trecut la protest și a primit rația de gaz și bastoane distribuită de Guvern, iar sâmbătă membri USR vor fi din nou în Piața Victoriei.

„Am fost acolo anul trecut, ne-am luat rația de gaz și bastoane distribuită de Guvern. Membrii noștri vor fi și astăzi în Piața Victoriei, printre cetățeni, alături de ei, așa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piață și nu vom face acolo campanie. 10 august este de-acum despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România”, conchide mesajul său Dan Barna.

Inchide