• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

PROTESTE BUCUREȘTI. Peste 3.500 de oameni protestează în toată țara, 500 sunt Piața Universității din Capitală

PROTESTE BUCUREȘTI. Peste 3.500 de oameni protestează în toată țara, 500 sunt Piața Universității din Capitală
Peste 3.500 de persoane protestează în toată țara, aproximativ 500 dintre aceștia fiind în Piața Universității din București, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), Marius Militaru

Peste 3.500 de persoane protestează în toată țara, aproximativ 500 dintre aceștia fiind în Piața Universității din București, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), Marius Militaru.

Potrivit situației înregistrate până la ora 20.00, în Piața Universității din Capitală protestează aproximativ 500 de persoane, a precizat Marius Militaru.

Acțiuni de protest, la care participă peste 3.000 de oameni, au loc în mai multe localități din țară.

În Capitală, protestatarii sunt împărțiți în cele două zone de manifestație, trotuarul din fața Teatrului Național și fântâna de la Piața Universității.

Manifestanții veniți în Piața Universității din Capitală, pentru a opta zi de protest, scandează „Jos Băsescu” și „Monarhia salvează România” și au afișau bannere pe care scrie, printre altele, „Băsescu egal Ceaușescu”, „Băsescu și Boc v-au mințit, românii au sărăcit”, „Diaspora, trezește-te”, „Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară”, „Români, toată țara vă așteaptă în Capitală”, „Nu mai putem răbda până vă judecă istoria, semnat Ciumpalacii”, „Ciumpalaci din toate țările, uniți-vă”, „Pierdut clasă politică, o declar nulă”, „Vai de tine Românie, stat de drept în agonie, condusă de mitocani, de slugoi și hoțomani”, „Traian, lasă-ne, du-te pe insula Elena”, „Schimb salariul de profesor cu salariul de parlamentar (șpaga inclusă)”, „Pierdut guvern și președinte, îi declar nuli”.

Protestatarilor de la Universitate li s-au alăturat, de la ora 16.30, și cadrele didactice care au pichetat timp de o oră Ministerul Educației.

Profesorii spun că vor să fie respectați, să trăiască într-un stat de drept și să aibă o viață mai bună pentru copiii lor. Ei cer, alături de toți protestatarii, alegeri anticipate și demisia întregului Guvern.

Inchide