Protestul „15 minute”. Studenții din Capitală participă la mișcarea #șîeu: Vrem o schimbare, vrem o viață mai bună | FOTO, VIDEO

Redactor:
Andreea Smerea
Peste 100 de studenții s-au alăturat, vineri, inițiativei #șîeu și protestează în Piața Universității. Tinerii spun că au răspuns protestului inițiat de omul de afaceri din Suceava pentru că vor autostrăzi în România, dar și pentru că vor o schimbare în țara noastră.

Studenții participă, vineri, începând cu ora 15:00, la un protest mut în Piața Universității, aliniindu-se manifestării #șîeu, pentru autostradă. Aceștia au pancarte ce conțin diferite mesaje, precum „Elevii, studenții și tinerii vor autostrăzi”. „#șieu”. Peste 100 de studenți participă la manifestare, potrivit organizatorilor din Uniunea Studenților din România.

„Vrem o viață mai bună. Suntem aici pentru a beneficia de autostrăzi și noi. E un prilej ca noi, tinerii să ne strângem mai des, poate se vor schimba lucrurile în această țară. Vreau o schimbare”, a spus Adrian, un student la Universitatea de Construcții din București.

Protestul tinerilor din Piața Universității a fost organizat de Uniunea Studenților din România (USR) și Forumul Tinerilor din România.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă! Nu mai acceptăm și nu mai vrem să funcționăm pe principiul „merge și așa”, trăim în secolul vitezei! Și nu vorbim doar despre viteza de pe șosele, vorbim de tehnologia și știința care avansează în fiecare secundă! Avem nevoie de EDUCAȚIE de calitate, de AUTOSTRĂZI, de SPITALE performante, avem nevoie de un CADRU SUSTENABIL în care Generația noastră să construiască!”, se arată în anunțul de pe Facebook al evenimentului.

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va alătura protestului: „În legătură cu protestul de azi (vineri – n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei și eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Inchide