Protestul de la ministerul Educației s-a încheiat. Profesorii și elevii spun că vin și luni. GALERIE FOTO

Redactor:
Ioana Erdei
Aproximativ 60 de profesori protestatari s-au adunat, vineri, în fața sediului Ministerului Educației, în incinta căruia este permis doar angajaților, porțile fiind închise. De asemenea, la Casa de Asigurări de Sănătate angajații au ieșit pe holuri în semn de protest față de fptul că nu și-au primit stimulentele

UPDATE10: Protestul de la Ministerul Educațieis-a încheiat, profesorii și studenții spunând că revinluni

Profesorii și studenții au încheiat a doua zi de protest laMinisterul Educației, dar au spus că vor reveni luni dimineață,înainte să se retragă ei aplaudând și strigând pentru câtevasecunde „Unitate”.

Protestul de la Ministerul Educației s-a încheiat vineri, înjurul orei 18.00, fără să fie înregistrate incidente.

Cu câteva minute înainte de încheierea protestului, liderulUniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), Ion Poenaru, aîncercat să treacă de dispozitivul de jandarmi aflat în zona încare de obicei intră în instituție ministrul Daniel Funeriu.

„Vreau să vorbesc cu ministrul, vreau să vorbesc cu el”, arepetat de câteva ori Poenaru, în discuția cu jandarmii care s-augrupat în jurul lui.

Aceștia i-au spus că ar fi bine să depună o cerere scrisă princare să solicite o audiență la ministrul Educației, adăugând că nupoți intra în casa unui om fără să fii poftit.

În replică, Poenaru le-a răspuns: „Puteți intra, vă invit încasa mea”. El le-a mai spus jandarmilor că a cerut în repetaterânduri o întâlnire cu ministrul Daniel Funeriu, dar acesta nu i-arăspuns niciodată.

Poenaru a renunțat la ideea de a mai intra în MinisterulEducației și a plecat, însoțit de colegii lui, scandând „Demisia”și „Vom reveni luni”.


UPDATE9: Aproape 50 de studenți au venit laMinisterul Educației

Aproape 50 de studenți s-au alăturat, vineri, protestuluiprofesorilor de la Ministerul Educației, ei scandând la sosire”Funeriu să trăiască dintr-o bursă studențească” și „Domn’ministru, nu uita, prezintă-ți demisia”.

Cei aproape 50 de studenți au venit la Ministerul Educației înjurul orei 17.30, fiind însoțiți de liderul Uniunii Naționale aStudenților din România, Ion Penaru.

Studenții au scandat, la sosirea în fața Ministerului Educației,”Demisia, demisia”, „Unitate, unitate”, „Domn’ ministru, nu uita,prezintă-ți demisia”, „Funeriu să trăiască dintr-o bursăstudențească”, ei alăturându-se profesorilor aflați la protest.

Liderul UNSR a spus că ei nu au fost invitați la întâlnirea desâmbătă despre care vorbea ministrul Educației în conferința depresă și nici la discuțiile care au avut loc în urmă cu o zi, înComisia de dialog social de la Ministerul Educației.


UPDATE8: Profesorii care protestează în fața ministeruluiEducației au strigat, încurajați de liderul sindical GheorgheIzvoranu, „Funeriu e un gunoi”


UPDATE7: Liderul sindical Sebastian Oprescu adeclarat, la ieșirea din ministerul de Finanțe că negocierile petema repartizării stimulentelor pe lunile august și septembriedecurg conform planului, el a adăugat că nu toți cei careau beneficiat de stimulente până în august vor primi mai primiaceste sume: „Suntem pregătiți să analizăm fiecare situație înparte astfel încât să nu se mai repete abuzurile din trecut și săbeneficieze de stimulente doar cei care merită”, a spus Oprescu.Rugat să precizezedacă șoferii, femeile de serviciu și altecategorii de personal, care nu sunt implicate direct în colectareabanilor la buget, vor mai primi stimulente, Oprescu a spus că nuțtie dar că nu ar trebui să se întâmple. Întrebat degândul dacă în trecut liderii sindicali le-au spusminiștrilor că există abuzuri în acordarea stimulentelor, Oprescu areplicat: „Sigur că au fost notificări verbale și există șinotificări scrise în acest sens.”


UPDATE6: Zeci de profesori din Petroșani șiPetrila au declanșat proteste spontane

Zeci de profesori din Petroșani și Petrila au declanșat, vineri,proteste spontane, aceștia adunându-se în fața sediilor PDL dincele două localități, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 40 de profesori din Petroșani și alți circa 60 dinlocalitatea Petrila au declanșat un protest spontant, adunându-seîn fața sediilor PDL pentru a cere reprezentanților aflați laguvernare să le dea drepturile salariale tăiate și să nu își asumerăspunderea pe Legea educației.

Profesorii din Petroșani scandează „Dați-ne înapoi ce ați luatde la noi” și „PDL partid de zbiri, dascăli și elevi martiri”.

La Petrila, protestatarii au pus bilete pe ușa sediului PDL, pecare scrie „Jos Guvernul”, „Jos Funeriu”, „Vrem salariidecente”.

Funeriu, în timp ce profesorii îicereau demisia: „Drumul către modernizarea Educației eineluctabil”

UPDATE5: Aproximativ 200 de cadre didactice dinPitești protestează în fața Inspectoratului ȘcolarArgeș

Aproximativ 200 de cadre didactice de la instituții deînvățământ din municipiul Pitești protestează, vineri după-amiază,în fața Inspectoratului Școlar Județean Argeș, la manifestațieparticipând și profesorii de la Liceul „Dinu Lipatti”, care încursul acestei zile au refuzat să intre la ore.

La protest participă aproximativ 200 de cadre didactice, iar odelegație a acestora a intrat la discuții cu conducereaInspectoratului Școlar Județean.

Manifestanții scandează „Unitate” și „Demisia”.

La acțiune sunt prezente și cadre didactice de la Liceul „DinuLipatti” din Pitești, care vineri au refuzat să intre lacursuri.

Angajații Caselor de Asigurări deSănătate și-au recâștigat stimulentele restante. „Le era frică săaplice legea după declarații președinteluiBăsescu”


UPDATE4: Protest cu „marionete”, în fața sediilorPDL, UDMR și UNPR din Miercurea Ciuc

Reprezentanții CNSLR Frăția și ai Cartel Alfa Harghita auorganizat, vineri, o acțiune de pichetare a sediilor PDL, UDMR șiUNPR din Miercurea Ciuc, într-un mod inedit, protestatarii aducândîn fața clădirilor partidelor „marionete” și pancarte culozinci.

La ora 11.00, în fața sediilor UDMR, UNPR și PDL din MiercureaCiuc, reprezentanții CNSLR Frăția și ai Cartel Alfa Harghita auașezat umerașe îmbrăcate cu tricouri, veste și șepci,inscripționate cu siglele sindicatelor din care fac parte, precumși pancarte cu diferite mesaje adresate guvernanților, precum „Nusuntem cobaii experimentelor din legislația muncii”, „Salariații dela stat nu-s zilieri de neglijat”, „Guvernanții cu foloasele șipoporul cu ponoasele”, „Toul pentru voi, pentru noi nimic”, „Ce ecu promisiunile?”, „Mâncare sau medicamente” și „Să respectațimunca noastră”.


UPDATE 3:Aproximativ 300 desindicaliști pichetează sediul UDMR din TârguMureș

Aproximativ 300 de persoane de la toate sindicatele reprezentateîn județul Mureș pichetează, vineri, sediul UDMR din Târgu Mureș,acestea scandând „Demisia” și „Jos Guvernul mincinos”.

Protestatarii s-au strâns, în jurul orei 11.00, în fața Caseisindicatelor din municipiu, de unde au pornit pe jos, prin centrulorașului, spre sediul UDMR, purtând pancarte pe care scria „Amvotat să trăim bine, acum trăim de azi pe mâine”, „Cu o mână nedați, cu alta ne luați”, „Patinoare, săli de sport din banii noștridoar pentru ai lui Boc”.

Ajunși în fața sediului UDMR, protestatarii au început săscandeze „Demisia”, „Jos Guvernul mincinos”, „Tot Guvernul și ailui să se ducă dracului”.


UPDATE2: Cursuri suspendate în școli din Pitești,Suceva, Satu Mare, Iași și Constanța

Secretarul general al Federației Sindicatelor Libere dinÎnvățământ, Liviu Pop, a anunțat că vineri erau „semnale” dinPitești, Suceva, Satu Mare, Iași, Constanța că în multe unități deînvățământ au fost suspendate cursurile, iar de luni acțiunileprofesorilor vor căpăta o și mai mare amploare.

„De luni acțiunile ar putea căpăta o și mai mare amploare. Chiardacă am cerut aprobări pentru organizarea mitingului, toate suntacțiuni spontane, fiecare unitate luând decizie proprie privindsuspendarea cursurilor, fără ca noi să coordonăm aceste acțiuni”, aprecizat secretarul general al Federației Sindicatelor Libere dinÎnvățământ (FSLI).

Aproximativ o sută de profesori protestează vineri, pentru adoua zi consecutiv, în fața Ministerului Educației, unde cerdemisia ministrului Educației, Daniel Funeriu, „pentru dorința de aasuma răspunderea pe Legea educației și de a închide 1.700 de școlila cererea președintelui Traian Băsescu”.


UPDATE1: Peste 200 de angajați din sănătate,educație și Poliție protestează la Prefectura Prahova

Peste 200 de sindicaliști din patru confederații sindicale -angajați din educație, sănătate, Poliție – protestează, vineri, înfața Palatului Administrativ din Ploiești, unde își are sediulPrefectura, manifestanții cerând demisia Guvernului și apreședintelui Traian Băsescu.

Sindicaliștii s-au adunat în fața Palatului Administrativ la ora11.00, iar la acțiunea de pichetare, programată să dureze două ore,participă membri ai sindicatelor din Poliție, Serviciul Județean deAmbulanță, învățământ și instituții publice.


UPDATE:Zeci de sindicaliști din sănătate și Poliție au pichetat sediul PDLDâmbovița

Aproximativ 50 de sindicaliști din sănătate, administrațiepublică și Poliție au pichetat, vineri, timp de o oră, sediulfilialei Dâmbovița a PDL, unde au scandat „Jos Guvernul”,”Demisia”, „Hoții” și „Deșteptarea”.

La protest au participat aproximativ 50 de sindicaliștinemulțumiți de măsurile de austeritate impuse de Guvern,manifestanții scandând „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Hoții” și”Deșteptarea”.

„Este momentul zero, suntem în cel de-al 14-lea ceas. Dacă niciacum nu reușim să trezim Parlamentul să voteze în favoareapoporului român, atunci România nu mai are nicio șansă. Dacă clasapolitică nu înțelege acest mesaj, e grav. Să aducă un guvern detehnocrați care să ia măsuri anticriză”, a declarat ConstantinBucuroiu, liderul sindical de la Uzina Mecanică Mija.


Aproximativ 60 de profesori protestatari s-au adunat, vineri, înfața sediului Ministerului Educației, în incinta căruia este permisdoar angajaților, porțile fiind închise. De asemenea, la Casa deAsigurări de Sănătate angajații au ieșit pe holuri în semn deprotest față de fptul că nu și-au primit stimulentele.

Trupe ale Jandarmeriei și mașini ale acesteia sunt mobilizate înfața sediului Ministerului, pe străzile laterale, dar și încurte.

Măsurile de protecție au fost luate cu atât mai mult cu câtstudenții Uniunii Naționate a Studenților din România și-au anunțatparticiparea la protestul profesorilor.

Protestatarii au obținut autorizație de pichetare a sediuluiMinisterului Educației pentru o săptămână, din 15 octombrie până îndata de 22 octombrie, între orele 9.00-16.00.

În noaptea de joi spre vineri, sindicaliștii din învățământși-au încheiat protestul spontan de la Ministerul Educației,declarându-se nemulțumiți de faptul că ministrul Daniel Funeriu arefuzat să discute cu ei pentru că sunt nereprezentativi, lideriisindicali urmând să analizeze posibilele acțiuni de protest.

Câteva zeci de cadre didactice din Capitală au venit, joi laprânz, să protesteze la sediul Ministerului Educației, în semn desolidaritate cu colegii din toate domeniile de activitate, aceștiacerându-i ministrului Daniel Funeriu să își dea demisia și strigând”Dați-ne banii”.

Protestatarii s-au strâns în fața intrării principale aMinisterului Educației și au cerut ca ministrul Funeriu să îiprimească la discuții.

Un grup de profesori a intrat în Ministerul Educației, condușide liderul Ferației „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, cerândministrului Daniel Funeriu să vină să stea de vorbă cuprotestatarii.

Nemulțumiți că ministrul le-a transmis că nu vrea să seîntâlnească cu ei pentru că nu sunt reprezentativi, profesorii auhotărât să nu plece de la sediul instituției până când acesta nu vaveni să vorbească cu ei și au blocat ambele căi de acces în MECTS.(Mediafax, Elvira Gheorghiță)

Patronatele: Protesteleneautorizate de la Finanțe pun în pericol stabilitatea economică aRomâniei

Andreea Paul Vass:Stimulentele vor fi în cotă procentuală, în funcție de depășireaplanului de încasări

Croitoru: Sunt necesaresalarii decente în sectorul public, dar excesul de angajați nupermite asta

Angajații care protestează înMinisterul Finanțelor au cântat „Deșteaptă-te, Române!”

Angajații din poștă și comunicațiis-au alăturat protestelor

Angajații ANOFM au opritactivitatea. Ministrul Muncii i-a invitat ladiscuții

Angajații Caselor de asigurări desănătate, inclusiv ai CNAS, au oprit lucrul

Marica: I-am spus lui Boc despresituația de la Finanțe și ne-a răspuns să lăsămbalivernele

CTP despre protestulangajaților din Finanțe și ANAF

MINISTRUL DE FINANȚEESTE ÎN PROCES CU EL ÎNSUȘI PENTRU STIMULENTE. EXCLUSIV: CE SPUNEIALOMIȚIANU, ÎNTREBAT DE GÂNDUL CÂȚI BANI ARE DELUAT

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide