Vlad Mironescu
23.04.2012
Știri

Puiu Mironescu, cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamț, bătut cu bâte de mai multe persoane

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamț în cazul fraților Mararu, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Bacău, luni seară, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care se șicanase în trafic, la intrarea în Bacău.

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, cercetat în cazul asasinatuluide la Piatra Neamț în cazul fraților Mararu, a ajuns în stare gravăla Spitalul Județean Bacău, luni seară, după ce a fost lovit cubâtele de patru persoane cu care se șicanase în trafic, la intrareaîn Bacău.

Potrivit polițiștilor băcăuani, incidentul s-a petrecut la barierasituată la ieșirea din municipiul Bacău, unde mașina lui Mironescu,un autoturism Audi, în care se mai afla și prietena acestuia, afost lovită frontal de un alt autoturism din care au coborât patruindivizi înarmați cu bâte.

Polițiștii spun că inițial șoferii s-au șicanat în trafic, dupăcare cele două mașini s-au ciocnit

„După ce s-au șicanat în trafic reciproc o porțiune de drum pe cares-au deplasat în același sens, mașina BMW a intrat în depășire și avirat brusc în fața celeilalte mașini, astfel încât impactul a fostfrontal”, a declarat subcomisarul Aurelian Nădejde, șeful PolițieiRutiere a municipiului Bacău, care a precizat că în urma impactuluișoferul autoturismului BMW a rămas blocat în mașină.

După impact, patru persoane aflate în autoturismul BMW au coborâtși l-au luat la bătaie pe Mironescu, lovindu-l cu bâtele.

La acel moment, prin zonă trecea un echipaj al Poliției Rutiere,moment în care atacatorii s-au urcat într-un alt autoturism și aufugit.

Puiu Mironescu a fost transportat la Spitalul Județean de UrgențăBacău, suferind mai multe fracturi și traumatisme în urmaloviturilor primite.

La spital au ajuns și prietena lui Mironescu, dar și șoferulautoturismului BMW, care au fost răniți în urma impactului dintrecele două mașini.

Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău,a declarat că Mironescu a suferit fracturi la mâini și la picioare,precum și la cutia craniană.

Prietena lui Mironescu este internată în secția de ortopedie, iarla secția de chirurgie este internat Laurențiu Păvălucă, șoferulautoturismului BMW.

Încă de luni seară, Spitalul Județean Bacău este păzit de mascațiși jandarmi.

În februarie 2006, Mironescu a fost victima unui atac armat, înapropierea locuinței sale din Piatra Neamț. El a fost împușcat înpartea stângă a maxilarului și în piciorul drept.

În luna ianuarie a acestui an, procurorii Parchetului instanțeisupreme l-au pus sub acuzare pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu,în cazul asasinării lui Gheorghe Mararu.

Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiindcercetat în stare de libertate de către Secția de Urmărire Penalăși Criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație șiJustiție. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat șicare l-a anunțat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avutloc asasinatul.

Asasinatul de la Piatra Neamț a avut loc în 14 noiembrie 2010,într-o cafenea din municipiu, unde Gheorghiță Mararu și frateleacestuia, Bogdan (36 ani), au fost împușcați de Cristian Chilat (40ani), zis Falău. Potrivit anchetatorilor, acesta l-a împușcat depatru ori pe Gheorghiță Mararu și de două ori pe fratele acestuia,după care a fugit.

În urma atacului Gheorghe Mararu și-a pierdut viața, iar frateleacestuia a fost rănit.

Frații Mararu se ocupau cu cămătăria.

În acest caz a fost arestat Cristian Chilat, care este recidivist,având condamnări pentru distrugere și pentru nerespectarearegimului armelor și munițiilor.

Asasinarea lui Gheorghiță Mararu a generat ample dezvăluiri care auprovocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cudestituirea șefului Poliției Române, Petre Tobă, a secretarului destat Dan Fătuloiu, și cu depunerea demisiei de către șeful IPJNeamț, Aurelian Șoric.

Pe de altă parte, comisarul Aurelian Șoric este judecat înConsiliul Superior de Disciplină din IGPR, la solicitareaministrului Internelor, pentru afirmațiile și comportamentul avuteîn urma asasinatului din 14 noiembrie și pentru modul în care acondus IPJ Neamț, anunța șeful Corpului de Control din MinisterulAdministrației și Internelor, chestor principal de poliție AurelVlădulescu.

Aurelian Șoric a acreditat, prin afirmațiile făcute, ideea căPoliția agreează cămătăria, subminând încrederea populației înserviciul polițienesc și a încercat să diminueze autoritateaconducerii MAI prin incitarea șefilor de post din județul Neamț,declara chestorul Aurel Vlădulescu.

Departamentul Corespondenți,[email protected]

Inchide