Raed Arafat, reacție dură după ce Olivia Steer a spus că rujeola nu există: „Vedem cum mor copii nevaccinați când remediul există și nu-l administrăm”

Raed Arafat, reacție dură după ce Olivia Steer a spus că rujeola nu există: „Vedem cum mor copii nevaccinați când remediul există și nu-l administrăm”
Detalii în articol

Raed Arafat afirmă că decizia invocată de Olivia Steer nu se referă la existența sau nu a virusului, ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că persoana care îi prezintă un singur articol științific care deține dovezile asupra existenței virusului rujeolei primește 100.000 euro.

„Decizia Curții Supreme Germane nu se referă la existența sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îl prezintă un singur articol științific care deține dovezile asupra existenței virsului rujeolei, acesta primește 100.000 Euro. Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole științifice care probează existența virusului rujeolei! Prima instanță a dat dreptate lui Bardens și a ordonat executarea plății sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară. În cadrul curții supreme s-a stabilit ca Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigențelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virusul nu există. Mai mult în cadrul procesului s-au folosit și argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conțin probele necesare asupra existenței virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conțină toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înțeles în limba Germană”, a scris, pe Facebook, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Secretarul de stat a reiterat ideea potrivit căreia astfel de manipulări și dezinformări pot „costa vieți inocente, inducând părinții în eroare”.

„Vedem cum mor copii nevaccinați când remediul există și nu-l administrăm. Problema nu este numai în România, ci în mai multe țări care au luat deja măsuri dure că să prevină decesele. Nu sunt fan al producătorilor de medicamente însă nici nu putem nega că unele medicamente sunt vitale când sunt folosite corect și la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii dacă nu chiar milioane de vieți începând cu secolul trecut, această a făcut posibilă prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita care încă vedem efectele ei asupra persoanelor care au suferit de această boală cumplită în copilărie. Acum în anul 2018 se încearcă convingerea părinților că vaccinarea nu este necesară, că este periculoasă și că virusul rujeolei nu există”, conchide Raed Arafat.

Reacția sceretarului de stat vine după ce Olivia Steer a vorbit pe Facebook despre o decizie din 2017 a Curții Supreme din Germania, care ar fi stabilit că „rujeola nu există”. Potrivit acesteia, decizia judecătorilor germani a dus la diminuarea ratei de vaccinare.

„După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniștrilor sănătății, premierilor, medicilor cu ștate vechi de plată la producătorii de medicamente, bloggerilor cumpărați pe 5 lei, mass media, pe 10 lei, cât și trollilor ce se gudură la o bere și un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de țară! E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existență nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamț. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe științifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că „rujeola nu există”, iar ca vaccinarea s-a făcut din „motive sinistre”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Inchide