Ana Petrescu
01.03.2018
Știri

Raed Arafat: România face parte dintr-un grup de lucru care dezvoltă proceduri pentru transportarea rapidă a arșilor în afara țării

Raed Arafat: România face parte dintr-un grup de lucru care dezvoltă proceduri pentru transportarea rapidă a arșilor în afara țării
Detalii pe Gândul.

„Există un grup de lucru la nivelul Protecției Civile Europene, unde este director doamna Monique Pariat (director general de la Direcției Generală pentru Sprijin Umanitar și Protecție Civilă – n.r.). Lucrăm exact pe procedurile pentru ca pacienții arși, la nivelul Uniunii Europene. Deci este un lucru deja foarte avansat pentru a face proceduri, astfel încât să transportăm bolnavul cât mai repede în afară, dacă este un incident cum a fost la noi la Colectiv”, a afirmat Arafat, după conferința de presă în care a fost lansat site-ul fiipregătit.ro, alături de ministrul Carmen Dan și comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Oficialul european a precizat că are cunoștință despre cazul Colectiv și că lucrează alături de Raed Arafat.

În urma incendiului de la Clubul „Colectiv”, din 30 noiembrie 2015, 64 de tineri și-au pierdut viața, iar alți 146 au fost răniți.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, au lansat, joi, alături de comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, site-ul www.fiipregatit.ro, care conține ghiduri și recomandări pentru populație în caz de inundații, cutremure, caniculă, incendii, dezastre nucleare și alte dezastre.

Inchide