Rareș s-a stins din viață la doar 14 ani. A fost găsit mort în apartamentul bunicilor săi din Vâlcea

Rareș s-a stins din viață la doar 14 ani. A fost găsit mort în apartamentul bunicilor săi din Vâlcea
Sursă Foto - Antena3.ro
Publicat: 07/12/2022, 13:58

La data de 6 noiembrie, Rareș, un băiat de 14 ani, din Vâlcea, a fost găsit mort în apartamentul bunicilor lui, iar sora sa, în vârstă de 26 de ani a fost găsită inconștientă la câțiva metri distanță.

Un băiat de 14 ani am murit, iar sora lui, de 26 de ani, a fost găsită inconștientă într-o locuință din Brezoi, județul Vâlcea.

Apelul a fost făcut de către bunica și mătușa adolescentului, cele două au simțit că este ceva în neregulă pentru că Rareș nu a răspuns.

”Angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost sesizați astăzi, în jurul orelor prânzului, despre un minor în vârstă de 14 ani din localitatea Brezoi, care nu răspundea deloc

Apelul a fost făcut de către bunica și mătușa minorului care s-au panicat în lipsa unui răspuns.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare ale ISU și SAJ. S-a reușit pătrunderea in apartament, cu ajutorul unei scări de fereastră pe balconul apartamentului.

În urma pătrunderii în apartament, au fost găsite două persoane, sora și frate, în stare de inconștientă.

Băiatul de 14 ani prezintă semne de rigiditate, iar fata, în vârstă de 26 de ani, stare de pierdere a conștientei. Din păcate, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate, fiind declarat decesul de către medicul de pe ambulanță.

Fata de 26 de ani a fost găsită în stare de inconștientă dar cu semne vitale, fiind preluată de către echipajul SMURD Brezoi și transportată la spital.

În momentul pătrunderii în apartament (pe geamul de la balcon), în interiorul apartamentului s-a constatat ca sobele erau reci și ambele persoane se aflau în dormitor. Apelul a fost făcut de către bunica împreună cu mătușa la ora 13.57.

Se continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și împrejurările în care a avut loc tragedia”, transmitea ISU Vâlcea ieri.

Și-a găsit sfârșitul în apartamentul bunicilor

Niciunul dintre cei doi nu prezentau urme de violență pe corp. În schimb, s-a depistat faptul că sobele din apartament erau reci, și cel mai probabil au ajuns în această stare din cauza temperaturilor scăzute.

Totodată, salvatorii au luat în calcul la început hipotermia, dar în acest moment, principala ipoteză în cazul morții băiatului este intoxicația cu monoxid de carbon.

Cel mai probabil, spun anchetatorii, fata a supraviețuit pentru că dormea cu o pernă pe cap și a fost oarecum mai protejată.

Apropiații spun că Rareș era un copil cuminte și cânta în corul bisericii.

Copiii nu obișnuiau să rămână frecvent în apartamentul bunicilor, în care și-au găsit sfârșitul, însă în noaptea aceea au decis să doarmă acolo și să nu mai meargă până în satul din apropiere, unde locuiau părinții, iar atunci s-a petrecut și tragedia, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase