Reacția Poliției Române după presupusa evadare a lui Mazăre: Nu am primit nicio informare oficială

Reacția Poliției Române după presupusa evadare a lui Mazăre: Nu am primit nicio informare oficială
Reprezentanții Poliției Române precizează, vineri, în contextul informației prezentate de postul România TV privind presupusa evadare a lui Radu Mazăre, că la nivelul poliției nu a fost transmisă nicio informare oficială în acest sens.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Poliției Române.

Precizările vin după ce, vineri seară, postul de televiziune România TV a prezentat informația potrivit căreia fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar fi evadat din închisoarea din Madagascar.

Poliția Română a demarat formalitățile necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre, fiind constituită o escortă, astfel încât fostul primar al Constanței ar urma să fie adus în țară luni, 20 mai, informează IGPR.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanței supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

 

Inchide