Restricționarea accesului românilor pe piața muncii din Spania ar putea fi intra în vigoare de la 1 august – presa

Redactor:
Vlad Mironescu
Restricționarea accesului românilor pe piața muncii din Spania ar putea fi intra în vigoare de la 1 august – presa
Consiliul de Miniștri de la Madrid va lua în discuție, vineri, propunerea Ministerului spaniol al Muncii și Imigrației privind restricționarea accesului românilor pe piața muncii, măsură care este prevăzută să intre în vigoare de la 1 august, relatează presa spaniolă.

Consiliul de Miniștri de la Madrid va lua în discuție, vineri,propunerea Ministerului spaniol al Muncii și Imigrației privindrestricționarea accesului românilor pe piața muncii, măsură careeste prevăzută să intre în vigoare de la 1 august, relatează presaspaniolă.

„Măsura, strict de ordin tehnic, va fi discutată vineri înConsiliul de Miniștri. Surse guvernamentale au declarat că intențiaeste ca această măsură să intre în vigoare imediat, cel maiprobabil cu începere de la 1 august și să fie rediscutată după unan”, notează Rioja2, în pagina electronică.

Sursa citată reamintește că Guvernele român și spaniol au deciscrearea unui grup de lucru pentru a gestiona maniera în careaceastă măsură va fi aplicată.

„Începând de acum, cine vine în Spania la muncă și de asemenea ceicare se află deja aici (n.red. în Spania) și doresc să se integrezepe piața muncii vor fi nevoiți să prezinte un contract de muncăpentru a primi autorizație de lucru”, relatează Rioja2.

Totodată, sursa citată spune că măsura pe care Guvernul de laMadrid intenționează s-o adopte vineri a fost criticată denumeroase organizații neguvernamentale din Spania. De asemenea,Rioja2 relatează că, potrivit unor surse guvernamentale spaniole,măsura, care are caracter temporar, va fi aplicată până cel maitârziu în 2014.

Românii din Spania sunt cea mai numeroasă comunitate de străinistabilită pe teritoriul acestei țări, fiind formată din 861.584 depersoane, care au o medie de vârstă de 32,1 ani, cei mai mulțipreferând să locuiască în regiunea Madrid.

Guvernul spaniol are intenția de a impune restricții pe piațamuncii pentru cetățenii români, însă nu a stabilit data de la careva fi valabilă această măsură, a comunicat, marți, pentru MEDIAFAX,ambasada Spaniei la București, adăugând că decizia nu va afectaromânii rezidenți în Peninsula Iberică.

„Guvernul spaniol are intenția de a adopta această măsură, însă nua stabilit încă data”, a precizat ambasada Spaniei laBucurești.

Potrivit sursei citate, „va fi vorba despre o măsură de tip tehnicși care nu va fi retroactivă”. „Cu alte cuvinte, ea nu va afectacetățenii români care sunt deja rezidenți în Spania”, conchideambasada.

Spania nu a făcut nicio notificare oficială la CE privindrestricționarea accesului românilor pe piața muncii, fiind vorbadoar de o intenție, iar o astfel de decizie ar trebui fundamentatăca urmare a unor schimbări radicale pe piața muncii, a declarat,marți, purtătorul de cuvânt al MMFPS.

„Precizăm, din capul locului, că este vorba de o intenție aoficialilor spanioli. Reprezentanții spanioli nu au făcut nicionotificare oficială la Comisia Europeană. Potrivit Tratatului pecare l-am semnat cu Spania, decizia oficialilor spanioli de areintroduce restricțiile pe piața muncii trebuie să fie binefundamentată în urma schimbării radicale pe piața muncii. Așadar, ebine să fim prudenți, întrucât nu s-a vorbit nicio secundă deinterzicerea accesului românilor pe piața muncii, ci mai degrabă deo garanție că românii care ajung la muncă în Spania au contracteferme de muncă”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt alMinisterului Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS), IoanaȘanta.

Toți cei 861.584 de români care muncesc acum oficial în Spaniatrebuie să știe că nu sunt vizați și că eventualele măsuri pe careoficialii spanioli le-ar putea lua nu se aplică în cazul lor, aprecizat Ioana Șanta.

Miruna Badea, [email protected]

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide