Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea

Redactor:
Florentina Dinu
Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea
Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea/ Supraviețuitor Colectiv: ”Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv”. Foto: YouTube

Sute de oameni care purtau măști de protecție și stăteau la patru metri distanță au aprins lumânări și au format un ”lanț uman” în locul fostului club Colectiv, notează Reuters. Scenele emoționante au avut loc la a cincea comemorare a celor care au decedat în tragicul incendiu.

Un supraviețuitor al dramaticului eveniment de la Colectiv spune că încă dorește identificarea celor responsabili de moartea celor dragi.

„Ar trebui să știm cine este vinovat și oamenii ar trebui să știe că același lucru se poate întâmpla din nou în orice moment și suntem la fel de nepregătiți acum”, a spus un supraviețuitor al incendiului, Albu, în vârstă de 43 de ani, care și-a pierdut atât sora, cât și verișoara în tragicul eveniment.

Incendiul a izbucnit atunci când focurile de artificii folosite în timpul unui concert al trupei rock Goodbye to Gravity au aprins spuma de izolație, declanșând un incendiu care a curmat zeci de vieti, transmite Reuters.

Procurorii au arătat că proprietarii clubului au permis ca locul să  depășească  capacitatea sa și că oficialii si inspectorii de la București i-au acordat o licență de funcționare,în ciuda faptului că știau că nu are un permis de securitate. Un proces a dus la condamnări preliminare la închisoare anul trecut, însă decizia este în apel.

Reuters subliniază că multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea supraviețuitorilor care au fost tratați necorespunzător în spitalele din România.

Pacienții grav arși au fost tratați în condiții necorespunzătoare în spitalele din România, unde multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea.

Supravietuitor Colectiv: Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an

Vineri, președintele  Klaus Iohannis a semnat o lege care acoperă toate cheltuielile medicale viitoare ale celor răniți la Colectiv. Albu a declarat că legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an.

România, care are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de asistență medicală din Uniunea Europeană, are în prezent una dintre cele mai mari rate de deces din cauza coronavirusului din UE.

„Schimbarea trebuie să înceapă de la noi, cetățenii”, a spus Marian Raduna, unul dintre organizatorii lanțului uman. „Noi suntem cei care tolerăm cazurile de corupție și autoritățile incompetente și, din păcate, uităm repede”.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Bianca Drăgușanu îi dă replica Dariei după ce a acuzat-o că-și cumpără singură buchetele de...
Inchide