Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea

Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea
Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea/ Supraviețuitor Colectiv: ”Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv”. Foto: YouTube
Publicat: 31/10/2020, 00:03
Actualizat: 31/10/2020, 00:10

Sute de oameni care purtau măști de protecție și stăteau la patru metri distanță au aprins lumânări și au format un ”lanț uman” în locul fostului club Colectiv, notează Reuters. Scenele emoționante au avut loc la a cincea comemorare a celor care au decedat în tragicul incendiu.

Un supraviețuitor al dramaticului eveniment de la Colectiv spune că încă dorește identificarea celor responsabili de moartea celor dragi.

„Ar trebui să știm cine este vinovat și oamenii ar trebui să știe că același lucru se poate întâmpla din nou în orice moment și suntem la fel de nepregătiți acum”, a spus un supraviețuitor al incendiului, Albu, în vârstă de 43 de ani, care și-a pierdut atât sora, cât și verișoara în tragicul eveniment.

Incendiul a izbucnit atunci când focurile de artificii folosite în timpul unui concert al trupei rock Goodbye to Gravity au aprins spuma de izolație, declanșând un incendiu care a curmat zeci de vieti, transmite Reuters.

Procurorii au arătat că proprietarii clubului au permis ca locul să  depășească  capacitatea sa și că oficialii si inspectorii de la București i-au acordat o licență de funcționare,în ciuda faptului că știau că nu are un permis de securitate. Un proces a dus la condamnări preliminare la închisoare anul trecut, însă decizia este în apel.

Reuters subliniază că multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea supraviețuitorilor care au fost tratați necorespunzător în spitalele din România.

Pacienții grav arși au fost tratați în condiții necorespunzătoare în spitalele din România, unde multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea.

Supravietuitor Colectiv: Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an

Vineri, președintele  Klaus Iohannis a semnat o lege care acoperă toate cheltuielile medicale viitoare ale celor răniți la Colectiv. Albu a declarat că legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an.

România, care are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de asistență medicală din Uniunea Europeană, are în prezent una dintre cele mai mari rate de deces din cauza coronavirusului din UE.

„Schimbarea trebuie să înceapă de la noi, cetățenii”, a spus Marian Raduna, unul dintre organizatorii lanțului uman. „Noi suntem cei care tolerăm cazurile de corupție și autoritățile incompetente și, din păcate, uităm repede”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?