Revista Time ne oferă brandul de țară:”Dacia, the Romanian Car that Could”. Vezi aici topul mașinilor preferate de români

Revista Time ne oferă brandul de țară:Dacia, the Romanian Car that Could. Vezi aici topul mașinilor preferate de români
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 01:25

În plină efervescență pe teme de branding, americanii neclaxonează vizavi de un posibil brand de țară: bătrâna și mereutânăra Dacie. Mașina în care românul a traversat comunismul șitranzitează cu succes drumurile desfundate ale capitalismuluiautohton este personajul principal al unui fotoreportaj apărut înrevista americană Time, sub titlul „Dacia, the Romanian Car thatCould” („Dacia, mașina românească care a putut”). Americanii spunpovestea Daciei, începând cu construcția Uzinei de AutoturismeMioveni, în 1966. „Primul model datează din 1969, Dacia 1300 șidăinuie și în zilele noastre cu design-ul său nemodificat deaproape 35 de ani” spun ei.

Dacia nu este numai cel mai cunoscut brand românesc pestehotare, este și o marcă de care românii se simt foarte atașați,după cum putem citi dintr-u studiu IRES transmis ieri ziaruluinostru, care arată că, în materie de mașini, românul se dovedeștefidel și consecvent. Potrivit studiului efectuat în 2009-2010, 41%dintre conaționali preferă, în continuare, să conducă Dacia.

• La mare diferență înspatele mărcii naționale se poziționează brandul german Volkswagen,achiziționat de români doar în proporție de 9%. Nici Ford, nouamarcă fabricată pe pământ oltenesc, nu stătea mai bine înainte dedemararea producției în serie, aceasta fiind prezentă doar în 7%din garajele țării. După Ford, compatrioții noștri preferă, înordine: Opel (6%), Renault și Skoda (câte 5%), Daewoo, Mercedes șiAudi (câte 3%), Peugeot și Hyundai (câte 2%), Fiat, Citroen, BMW,Chevrolet, Nissan, Seat și Volvo (câte 1%). Alte mărci, printrecare și cele de fițe și promenadă, adună la un loc 5% dinpreferințele și posibilitățile posesorilor români de carnete deconducere.

Mașina mea este model

• Dacă vom analiza și mai înamănunt care sunt modelele preferate, vom afla că Daciile cel maides întâlnite pe șosele sunt Logan și 1310, ambele cu câte 29 deprocente, 1300 (19%), Super Nova (5%), 1400 și Solenza cu câte 3%și 1410 (2%).
• Dacă vorbim despreVoskwagen, Golful deține poziția de lider cu 36%, urmat de Passat(24%), Polo (6%), Bora (4%) și, ultimul pe listă, Touran cu3%.
• Ford Mondeo este primul înclasamentul mărcii sale cu 29%, urmat de Focus cu 18% și Fiesta cu15%. Vin în continuare Transit, Sierra și Escort.
• Opel își împarteprocentele între Astra (51%), Vectra (16%) și Corsa (11%).
• În sfârșit, modeleleRenault sunt despărțite doar de câteva procente, și anume: Megane(23%), Symbol (21%) și Clio (20%).

În România circulă mii de mașini mai vechi de 30 deani

Luând în discuție vechimea mașinilor aflate în circulație înțara noastră, studiul arată că procentul cel mai mare aparțineautovehiculelor în vârstă de 6-10 ani (27%). Pe locul doi sepoziționează cele cuprinse între 3 și 5 ani (24%), iar pe trei,cele cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani (12%). Mașinile mai noide doi ani adună 10 procente, iar cele mai vechi de 30 de ani, încăîn funcțiune, 5 procente.

click aici pentru a mări

Comparativ, europenii au mașini mai noi decât românii, 21%dintre ei având autoturisme cu o vechime maximă de 2 ani, față decele 10 procente ale noastre. Aceeași situație se remarcă și lacategoriile de vârstă 3-5 ani și 6-9 ani, unde ale lor sunt înproporție de 28%, respectiv 24%. Mai mult, doar 6% dintre șoferiieuropeni au autoturisme mai vechi de 15 ani, comparativ cu 21%dintre români, ca să nu mai vorbim că europenii habar nu mai au cemașini conduceau în urmă cu 30 de ani.

Șoferii lor conduc mai mult decât ai noștri

Studiul mai arată că, în general, șoferii europeni conduc maides decât cei români: 78% dintre europeni șofează zilnic, față de53% dintre șoferii români, în timp ce 26% dintre aceștia din urmăconduc de 2-3 ori pe săptămână, în contrast cu 15% dintre europeniicare declară același lucru.

Atât în România, cât și în Europa există mai mulți șoferiexperimentați, un cumul de 47% dintre șoferii români și 52% dintrecei europeni având o vechime de peste 20 de ani. Asemănarea sepăstrează și în funcție de numărul de kilometri parcurși cu mașinaîn cursul unui an, singura diferență notabilă fiind în cadrulcategoriei 10001 – 20000 km/an, în care se încadrează mai mulțieuropeni decât români (30%, față de 22%).
În fine, numărul total al românilor care declară că posedă carnetconstituie un procent de 33%, iar în afara celor care dețin unpermis de categoria B, 4 % dețin permis pentru Categoria A, 6%Categoria C, 3% Categoria D și 4% Categoria E.

Citește și

Softul românescantiradar face furori printre utilizatorii telefoanelor cutouchscreen și GPS

Poliția rutierăpregătește examenul auto cu trei probe practice: în localitate, înafara localității și pe timp de noapte

Cine conduce în clasamentulcelor mai buni șoferi din Europa: românii se văd pe locul doi înțara cu cele mai nesigure șosele -EXCLUSIV

Noi reguli de obținere șireînnoire a permisului auto

Legea care face sădispară conducătorii auto și asistent managerii. Află dacă vei fiafectat de noua lege a salarizării -EXCLUSIV

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...