• Publicat:
Știri

Rezultatele parțiale referendum. Anunțul BEC: Peste două milioane de români au votat „Da” la ambele întrebări

Rezultatele parțiale referendum. Anunțul BEC: Peste două milioane de români au votat „Da” la ambele întrebări
La referendumul pentru Justiție, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central, până luni, la ora 14,27, 2.702.719 persoane au votat „Da" la întrebarea nr. 1 și 2.642.172 au spus "Da" la întrebarea nr. 2.

Potrivit lui Marian Muhuleț, la referendumul pe teme de justiție, din 3.337.329 voturi centralizate, 2.702.719 au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, rezultând un procent de 80,9%.

De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, din cele 3.256.241 voturi centralizate 2.642.172 au fost favorabile, rezultând un procent de 81,1%.

La referendum, cetățenii au fost chemați să se pronunțe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”‘

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Potrivit legii, pentru ca referendumul național să fie valabil, este necesară o prezență la urne a cel puțin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

 

Inchide