• Publicat:
Știri

Român executat de poliție în Indonezia, după ce s-a opus arestării. „L-au împușcat ca pe un câine!”

Un român a fost executat de poliție, în Indonezia, după ce s-a opus arestării. Vasile Solomes a fost împușcat în cap, de agenții care încercau să-l rețină pe el și alt suspect, tot român. Al doilea român spune că Solomes a fost „împușcat ca un câine".

Poliția indoneziană a arestat doi suspecți de fraudă bancară și furt de pe carduri prin skimming, cetățeni români. Primul a fost împușcat în cap și a murit în ambulanță.

Arestarea a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în dreptul unui ATM de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos. Poliția indoneziană a susținut o conferință de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

Potrivit informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019, au existat mai multe plângeri potrivit cărora, prin metoda skimming, au fost „golite” conturile a 17 persoane.

Poliția a declarat că Vasile Solomes s-a opus arestării. El a fost dus la spital, dar a murit pe drum, în urma rănilor provocate de gloanțele oamenilor legii.

Presa indoneziană scrie că suma pe care cei doi au sustras-o din ATM-uri până acum e de circa 9.000 de euro. Cristea riscă, așa cum scrie presa de la Jakarta, 20 de ani de închisoare.

„După arestare, supectul a avut o atitudine ostilă”

Poliția indoneziană insistă asupra ipotezei – susținută într-o conferință e presă – că Vasile S. a avut o atitudine ostilă. Dar totul a degenerat după arestare, atunci când suspecții, aflați în custodie, erau chestionați în legătură cu alte bancomate pe care le-ar fi „atacat”. S-ar fi declanșat o „luptă”, la un moment dat, iar Vasile S. a fost împușcat, decedând la spital.

„Suspectul Vasile S. a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au declarat reprezentanți ai poliției, potrivit cancan.ro.

foto: observator.tv

Inchide