Românca ucisă în Italia avea doi copii, care locuiesc în Turnu Severin împreună cu bunica paternă. PLUS: Prima fotografie cu criminalul

Românca ucisă în Italia avea doi copii, care locuiesc în Turnu Severin împreună cu bunica paternă. PLUS: Prima fotografie cu criminalul
Publicat: 10/05/2014, 00:13
Actualizat: 29/09/2018, 01:46

Cei doi copii ai Cristinei Zamfir, românca de 26 de ani ucise în Italia, locuiesc, împreună cu bunica paternă, în cartierul Schela din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Asistenții sociali de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți i-au vizitat pe copii, în vârstă de doi și patru ani, și au stat de vorbă cu bunica lor, luându-se decizia ca minorii să rămână deocamdată în grija acesteia.

„O echipă multidisciplinară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului s-a deplasat la domiciliul copiilor pentru a evalua situația acestora. Copiii au rămas în familia lărgită, în grija bunicii paternale, se așteaptă reîntoarcerea tatălui în țară și cazul rămâne în continuare în atenția Direcției”, a declarat vineri, asistentul social Tatiana Bodac din cadrul DGASPC Mehedinți.

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin s-au întrunit, vineri, în ședință de îndată și au luat în discuție cazul româncei ucise în Italia. Ei au aprobat alocarea sumei de 15.000 lei de la buget pentru repatrierea femeii dacă se va decide ca aceasta să fie înmormântată în România, în condițiile în care situația financiară a familiei româncei este precară.

„Consilierii au votat în unanimitate să acordăm acest ajutor de 15.000 de lei familiei pentru repatrierea trupului și pentru înhumare, în situația în care se va lua o decizie de către autoritățile italiene sau alți aparținători să fie înfumat în altă parte actuala hotărâre încetează de drept. În situația în care se va decide să fie adusă în țară intră în vigoare, se va da suma unui transportator autorizat, se aduce aici, se înhumează și se va acorda ajutorul de înmormântare. Noi am luat legătura cu Procuratura din zona Florența, ei încă mai fac cercetări, păstrăm legătura, așteptăm decizia autorităților italiene”, a declarat, la sfârșitul ședinței extraordinare, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originară din Hunedoara) a fost găsit „crucificat”, luni dimineață, la periferia orașului Florența, victima prezentând urme de tortură. Ipoteza analizată de anchetatori este cea a unui criminal în serie, a unui maniac. Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona orașului Florența fără a fi „protejată” de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le este greu să stabilească locul în care românca a fost abordată de clientul care a omorât-o.

Presa italiană a dat publicității primele imagini cu bărbatul arestat pentru uciderea româncei de 26 de ani, în apropiere de Florența. La audieri, el și-a recunoscut faptele. „S-a terminat, s-a terminat, acum nu mă va salva nimeni. Am făcut o prostie”, a spus Riccardo Viti.

În trecut, românca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracțiuni de acest tip. Românca a fost cercetată la un moment dat pentru delicte referitoare la imigrație.

După ce declarația unei femei care a scăpat cu viață, anul trecut, a fost coroborată cu raportul experților, s-a ajuns la concluzia că ucigașul este un italian cu tenul deschis și chelie, care are vârsta de aproximativ 50-60 de ani. Surse citate de agenția Adnkronos au declarat că românca ucisă se prostitua la periferia orașului Florența, unde locuia de cinci ani. Ea s-a născut la Hunedoara și, înainte de a pleca în Italia, a locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Autopsia a stabilit că Andreea Zamfir a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă.

Un instalator de 50 de ani din Florența, suspectat de torturarea și uciderea româncei Andreea Zamfir, a fost arestat de anchetatorii italieni, informează presa din Peninsulă.

Autoritățile italiene au stabilit că românca poate fi înmormântată în regiunea Campania, unde locuiesc mama și sora victimei, preciza agenția ANSA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...