Români plecați în străinătate, EXPLOATAȚI de compatrioții lor, în Spania! Erau obligați să cerșească și să se prostitueze de o bandă românească din Sevilia

Români plecați în străinătate, EXPLOATAȚI de compatrioții lor, în Spania! Erau obligați să cerșească și să se prostitueze de o bandă românească din Sevilia
Sursă Foto - DcBusiness
Publicat: 07/02/2023, 14:15
Actualizat: 07/02/2023, 15:00

Cazurile românilor care ajung să fie exploatați din cauza sărăciei în Europa sunt din ce în ce mai multe. Cel mai recent caz este al unei bande de interlopi din Spania, care trăia din veniturile lucrătorilor români aduși la munci agricole.

O bandă de interlopi din Spania care ținea mai mulți români în condiții de sclăvie a fost dezmembrată de către polițiști spanioli.

Potrivit anchetatorilor, liderul organizației criminale, care trăia o viață de lux nu ezita chiar să le pună viața în pericol celor care îl deranjau.

Rețeaua infracțională era formată din indivizi cu cetățenie română care își exploatau compatrioții pe câmpurile din zona rurală a orașului Sevilia.

La un moment dat, una dintre persoanele exploatate a încercat să fugă, însă a fost răpită dintr-o stație de autobuz din Sevilla, pentru a nu da declarații.

Anchetatorii au descoperit și viața luxoasă pe care o ducea șeful bandei de profitori, care folosea muncitorii sezonieri ca sclavi în zonele rurale din Andaluzia, Spania.

Victimele erau de naționalitate română și se aflau în situație neregulamentară pe teritoriul Spaniei, în condiții de vulnerabilitate economică și de muncă, fiind reținute pe motiv că ar fi contractat o datorie față de organizația care le exploata de dimineață până seara pentru 25 de euro pe săptămână.

Pe lângă toate acestea, bieții oameni erau ținuși într-o casă fără condiții și fără hrană.

Românii, ”frați” și peste hotare

Astfel, cinci victime ale traficului de persoane au fost eliberate și au fost arestate opt persoane, presupuși membri ai unei organizației criminale din zona andaluză.

Printre acestea se afla și o victimă a exploatării sexuale.

Totodată, au fost confiscate 2.000 euro în numerar, șase telefoane mobile, un vehicul de lux, bijuterii din aur și documente legate de anchetă.

Agresorii sunt acuzați că au ținut victimele ascunse cu intenția de a nu fi localizate și intenționau să le trimită în afara Spaniei, înapoi în România, pentru a evita urmărirea penală pentru activitatea ilegală.

Pe lângă asta, cetățenii români exploatați de compatrioții lor trăiau în condiții mizerabile, în timp ce liderul complotului criminal, tot român, ducea o viață de lux pe care o etala pe internet.

Acesta posta pe rețelele de socializare diferite bunuri de care era mândru, ca de exemplu un BMW de 100.000 euro, zone VIP din Madrid, Salamanca și Sevilla, șampanie franceză Moët & Chandon sau haine de brand.

De asemenea, acțiunea poliției a început atunci când au aflat de existența unei victime a traficului de persoane cu un handicap intelectual.

Persoana respectivă nu avea documentație, nu vorbea spaniola și suferise un accident de muncă în timp ce efectua lucrări de colectare la Sevilia, potrivit ElPais.

În timpul operațiunii anchetatorilor, opt membri ai organizației au fost arestați, unul dintre ei în România, unde a fugit, în calitate de presupus autor al infracțiunilor de trafic de persoane în scopul muncii și exploatării sexuale, detenției ilegale, obstrucționării justiției, infracțiunilor legate de prostituție și apartenența la o organizație criminală, în orașele sevilliane Brenes, Villaverde del Río, Alcalá del Río și La Algaba.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?